Peste 1.500 de arădeni participă la un marş de susţinere a familiei tradiţionale, organizat de biserici neoprotestante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.500 de arădeni participă, sâmbătă, la un marş de susţinere a familiei tradiţionale, organizat de biserici neoprotestante din oraş şi care se desfăşoară timp de două ore pe străzile din centrul municipiului. Această acţiune va fi urmată de un marş pentru viaţă organizat de Arhiepiscopia Aradului.

Oamenii s-au adunat, începând cu ora 11.00, în faţa sediului Consiliului Judeţean Arad, iar după câteva zeci de minute au pronit în marş pe Bulevardul Revoluţiei din Arad, trecând prin faţa Primăriei şi pe alte străzi din centrul oraşului.

Ei au pancarte cu mesaje precum ”Rugăciune pentru naţiune” şi ”Familia aşa cum spune biblia”.

Manifestaţia, care se numeşte ”Marşul pentru familie şi viaţă”, este organizată de Alianţa Evanghelică din România, participanţii spunând că sunt împotriva avorturilor şi a legăturilor homosexuale.

Marşul este programat să dureze până la ora 13.00, când în centrul Aradului va începe un alt eveniment similar, organizat de Arhiepiscopia Aradului, numit ”Marşul pentru viaţă 2017 - ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”.

Această acţiune va avea ca punct de întâlnire Piaţa Avram Iancu din oraş, iar participanţii se vor opri pentru o rugăciune în faţa Maternităţii Arad, urmând să îşi încheie acţiunea în faţa Catedralei Ortodoxe ”Sfânta Treime”.

Atât bisericile neoprotestante cât şi Arhiepiscopia Aradului au anunţat că astfel de evenimente vor avea loc, sâmbătă, în alte zece localităţi din judeţul Arad, între care Curtici, Chişinău Criş, Lipova şi Ineu.

"Marşul pentru viaţă 2017", cu tema "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, se va desfăşura, sâmbătă, în Bucureşti şi în alte 139 de oraşe din ţară, precum şi în 110 oraşe din Republica Moldova. 

Organizatorii motivează alegerea temei la cea de-a şaptea ediţie a marşului prin faptul că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, faţă de o  populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

Iniţiatorii manifestării consideră că numărul mare de avorturi este cauzat de "ignorarea problematicii crizei de sarcină şi de existenţa unei mentalităţi publice pro-avort” şi spun că avortul este "o dovadă de lipsă de civilizaţie, o lipsă de compasiune şi de respect, o lipsă de dragoste pentru femeie şi pentru copil”.

"Prin Marşul pentru viaţă nu promovăm interzicerea legală a avortului şi nici un fel de violenţă împotriva femeii, ci promovăm conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii să nască viaţa pe care o poartă în ea”, arată organizatorii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite