Peniteciarul Arad beneficiază de un spaţiu special, destinat deţinutelor mame şi copiilor lor

Peniteciarul Arad beneficiază de un spaţiu special, destinat deţinutelor mame şi copiilor lor

Penitenciarul Arad

Deţinutele încarcerate la Penitenciarul Arad care au copii îşi pot petrece timpul cu aceştia într-un loc special amenajat pentru ei. Locul este denumit „Mama şi copilul”. Spaţiul de joacă a fost amenajat în cadrul unui proiect derulat în această perioadă de Secţia Exterioară a Penitenciarului Arad.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În perioada 1 şi 8 iunie, la Secţia exterioară a Penitenciarului Arad se desfăşoară proiectul „Mama şi copilul”, care are ca scop facilitarea comunicării dintre mamă şi copii, educarea atitudinilor şi comportamentelor mamă/copil în vederea acceptării diversităţii, a toleranţei şi nediscriminării în cadrul grupului, precum şi cunoaşterea şi respectarea normelor de comportament în societate”,  spune inspector de penitenciare Eduard Magold, purtător de cuvânt al Penitenciarului de maximă Siguranţă Arad.

Acesta mai spune că femeile aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, indiferent de regimul de executare, care au copii minori, beneficiază în cadrul drepturilor legale, de vizită cu aceştia în spaţiul special amenajat în acest sens „Mama şi copilul”.

De asemenea, acestea vor avea posibilitatea de a oferi copiilor obiecte confecţionate manual în cadrul programelor de terapie ocupaţională, felicitări, respectiv dulciuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările