Pe lotul de autostradă dintre Pecica  şi Nădlac se va putea circula peste câteva zile

Pe lotul de autostradă dintre Pecica  şi Nădlac se va putea circula peste câteva zile

În curând şantierul se va muta pe lotul II al autostrăzii Arad-Nădlac FOTO arhivă

Reprezentanţii Astaldi-Max Boegl (asocierea care a câştigat licitaţia pentru tronsonul I de autostradă Arad-Nădlac), anunţă faptul că vor finaliza lucrarea încă din acest an, deşi termenul din contract era luna ianuarie a anului viitor

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au câştigat şi licitaţia pentru lotul II, aceiaşi constructori anunţă că vor încerca să finalizeze şi o parte a acestei autostrăzi, respectiv aproximativ şase kilometri, pentru a ajunge cu şoseaua de mare viteză la nodul rutier de la Pecica.

„Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad poate fi dat circulaţiei. La cei şase kilometri din lotul II mai avem nevoie de câteva zile pentru a aşterne şi mixtura asfaltică, astfel că întreaga şosea dintre nodul rutier de la Pecica şi nodul rutier de la Nădlac ar putea fi dată circulaţiei chiar în acest an. Ar mai fi de lucru la parcarea din zona Nădlac, la punctul de trecere a frontierei, dar şi la gardurile şi şanţurile de pe marginea autostrăzii. Dar, din punct de vedere al siguranţei circulaţiei, şoseaua poate fi deschisă încă din acest an. Cu toate acestea, asta nu depinde de noi, ci de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România”, a spus Adrian Adler, managerul de proiect.

Şantierul se va muta mai apoi pe lotul II al autostrăzii Arad-Nădlac, care trebuie finalizat până în vara anului 2015. Reprezentanţii constructorului spun că acest lucru se va realiza, conform termenelor, sau poate chiar mai repede.

În ceea ce priveşte legarea autostrătii din România de cea din Ungaria, acest lucru este prevăzut a se întâmpla în vara sau toamna anului viitor, asta pentru că partea maghiară are prevăzute termene mai întârziate.

 

Vă mai recomandăm: Lucrările la un tronson din autostrada Nădlac - Arad au început cu reparaţii. La celălalt lot sunt în „stand-by”

VIDEO Autostrada Nădlac - Arad văzută de sus. Lotul întâi, aproape de final

citeste totul despre: