Pasiunea pentru câini de rasă este un lux

Pasiunea pentru câini de rasă este un lux

Câinii din rasa Terra Nova sunt printre cei mai apreciaţi

Întreţinerea patrupedelor care au titlul de campion scoate, lunar, bani grei din buzunarele crescătorilor arădeni. Hrana, asistenţa medicală şi coafura câinilor golesc portofelele proprietarilor care se mândresc cu cele mai excentrice exemplare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ciobăneştii germani şi rotwailerii sunt cele mai costisitoate rase de câini, potrivit crescătorilor arădeni. Costurile destinate întreţinerii câinilor de rasă cresc însă exponenţial, dacă proprietarii vor să-şi etaleze exemplarele rare la competiţiile de specialitate, organizate de Asociaţiile Chinologice din ţară sau din străinătate.

Competiţiile cer sacrificii financiare
Pe parcursul unui concurs, căţeii sunt pieptănaţi, pudraţi cu tot felul de prafuri şi chiar parfumaţi de către stăpânii lor. Crescătorii spun că ogarii au nevoie de atenţie specială, astfel că în cadrul unei competiţii, aceştia trebuie să fie lustruiţi cu perii speciale.

„În cazul ogarilor, coafurile pot fi unele excentrice cu fundiţe şi codiţe, deoarece această rasă are blană stufoasă”, a mărturisit Gabriel Rotar. Tol el spune că, prin intermediul unui cărbune special, se poate acoperi uşor o rană mai veche a câinelui.

„Acest truc dă, de fiecare dată dată, roade şi costă doar 15 lei”, a explicat Gabriel Rotar. Un alt crescător arădean a mărturisit că lunar scoate din buzunar aproape 700 de lei pentru îngrijirea câinelui său, care merită orice investiţie. „Din punctul meu de vedere, ciobăneştii şi rottweilerii reprezintă cele mai scumpe rase. Un câine trebuie hrănit bine, dus la medic tot la trei luni şi, neapărat, trebuie să aibă un climat cât mai sănătos”, a explicat Sorin Ardeu. Crescătorii câinilor de rasă din Arad spun că, înainte de un concurs, pregătirile sunt cu mult mai costisitoare, ajungând şi la 500 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările