Omul din spatele spectacolului 3D de la marionete a făcut posibil visul regizorului Radu Dinulescu

Omul din spatele spectacolului 3D de la marionete a făcut posibil visul regizorului Radu Dinulescu

Armand Richelet Kleinberg a lucrat la proiect timp de şase luni

În spatele viitorului brand pentru Teatrul de Marionete din Arad, spectacolul 3D care va debuta duminică stă, un belgian. Armand Richelet Kleinberg a reuşit să facă posibil visul regizorului Radu Dinulescu de a pune în scenă un spectacol cu imagini tridimensionale

Ştiri pe aceeaşi temă

După şase luni şi sute de ore de lucru, belgianul de 38 de ani, actor, cineast şi jurnalist deopotrivă, recunoaşte că idea directorului de la Marionete a fost o provocare pentru acesta.

„Am lucrat mai bine de 20 de ore zilnic pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, care prin originalitatea de care va da dovadă este unic în lume şi nu am găsit până acum nicio informative cum că acest gen de spectacol s-ar mai fi pus în scenă undeva”, a spus Armand Richelet Kleinberg.

Belgianul este cel care a a pus cap la cap infografica 3D  pentru spectacolul din 13 martie, care va putea fi urmărit cu ajutorul ochelarilor în două culori.

„Sperăm că „Tovarășul de drum" ne va însoți în cât mai multe aventuri artistice, care să conjuge teatrul și filmul, marionetele cu imagini 3D, vocea noastră și limba cea românească cu coloana de sunet specifică cinematografului”, a precizat Radu Dinulescu. Directorul Teatrului de Marionete Arad a mărturisit, de asemenea, că speră ca acest gen de spectacol, care îmbină tehnica de film cu teatrul de animaţie să devină un brand al instituţiei arădene, iar în viitor să mai fie realizate astfel de producţii. „Este posibil ca în stagiunile următoare să mai punem în scenă, folosind aceeaşi tehnică, un spectacol după „Aventurile baronului Munhausen" sau după unul dintre romanele lui Jules Verne”, a mai spus Dinulescu.

În ce privesc provocările întâlnite pe parcursul realizării acestei producţii atât de pretenţioase, se pare că acestea nu au fost deloc puţine - au trebuit găsite soluţii astfel încât actorii să fie invizibili, dar şi să se coordoneze foarte bine între ei sau cu sunetul. Radu Dinulescu a mai menţionat că speră ca „Tovarăşul de drum” să fie prezentat în mai multe oraşe din ţară, la manifestări dedicate teatrului de animaţie, dar şi la festivaluri precum Atelier de la Baia Mare sau în secţiunea off a Festivalului de la Avignon. „Este un spectacol foarte interesant chiar şi pentru adulţi, de aceea nu intenţionăm să ne limităm doar la manifestările dedicate spectacolelor pentru copii. Una dintre măsurile luate de noi de la început a fost aceea de a implica o echipă de actori cât mai puţin numeroasă, astfel încât spectacolul să poată fi transportat cu uşurinţă”, a ţinut să precizeze Radu Dinulescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: