Olandezii, nemţii şi francezii au venit la Păuliş pentru a degusta vin de calitate superioară

Olandezii, nemţii şi francezii au venit la Păuliş pentru a degusta  vin de calitate superioară

Primul vin degustat a fost unul alb sec şi anume Mustoasă de Măderat

Prezentarea Podgoriei Aradului, degustare de vinuri şi bucate alese, de acestea au avut parte joi seara, delegaţii din mai multe state vest-europene (Olanda, Franţa şi Germania). Este vorba despre membrii Comisiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, care s-au aflat în judeţul Arad pentru a vizita mai multe obiective. 

 Vizita a fost făcută la invitaţia arădeanului Iosif Matula.

Aici au fost iniţiaţi în tainele degustării de vinuri din soiuri alese de către Geza Bala, proprietarul unei crame din comuna Păuliş.

Oaspeţii şi-au delectate papilele gustative cu opt tipuri de de vin. Au învăţat cum se face o degustare în mod profesionist, după culoare, miros şi bineînţeles gust.

,,Trebuie să şti cum să apreciezi calităţile unui vin bun. Sunt mai multe etape pe care trebuie să le parcurgi în acest proces. În ceea ce priveşte afacerea pe care o administrez pot să vă spun că şi noi suntem afectaţi de criză. Vinurile din categoriile Premium şi Reserve au fost cele mai afectate din punct de vedere al vânzărilor. Acestea au preţuri mai ridicate, datorită calităţii lor superioare. Eu aş recomanda ca în loc să se consume o sticlă de vin, de 2 euro, să se prefere un pahar de vin, de patru cinci euro, deci un vin mult mai scump. Vinul bun este secretul unei vieţi mai lungi”, spune  Geza Bala.

Preţul unei sticle de vin de la crama respectivă porneşte de la 17 lei şi poate ajunge până la 60 de lei.

Atmosfera din cramă a fost întreţinută de orchestra condusă de Petrică Paşca.

Înainte de cina de joi, care a inclus şi degustarea de vin, delegaţia de peste hotare a vizitat mai multe obiective din judeţul Arad finanţate din fonduri europene.

Este vorba despre autostrada Arad-Timişoara, reabilitarea Centrului Istoric Vechi, proiectul „Cămin social pentru comunitatea rromă” de pe strada Tarafului şi investiţia de reabilitare a clădirii Colegiului Naţional „Moise Nicoară”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările