Oficialii Profi, în scandalul cărnii spălate cu detergent: „Fostul şef de magazin cerea foloase necuvenite furnizorilor“

Oficialii Profi, în scandalul cărnii spălate cu detergent: „Fostul şef de magazin cerea foloase necuvenite furnizorilor“

Un fost angajat al lanţului de magazine Profi susţine că o parte din carnea vândută este grav alterată

Reprezentanţii Profi au trimis un comunicat de presă în care susţin că produsele lor sunt sigure. Oficialii lanţului de magazine declară că au făcut controale în urma plângerii unui şef de magazin din centrul Aradului, care spune că a fost suspendat din funcţie fiindcă a refuzat să vândă carne expirată spălată cu detergent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii Profi subliniază că produsele vândute prin magazinele lanţului se pot consuma în siguranţă. „Se confirmă rezultatele unui val de controale inopinate efectuate de echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică - DSP, Poliţiei Economice, Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor – OPC, Poliţiei de stat şi Direcţiei Sanitar Veterinare non animale – DSV. Nu mai puţin de 11 controale DSV au fost efectuate la magazinele retailerului în judeţele Arad şi Hunedoara, iar constatările oficiale demontează acuzaţiile nefondate lansate de Gabor Ciprian, fostul şef al unui magazin Profi din Arad, suspendat din funcţie pentru abateri foarte grave”, se arată în comunicat.

Oficialii Profi îl acuză pe reclamant că are CV falsificat

În comunicat se mai precizează că: „CV-ul fostului şef menţionează că, înainte de a se angaja la Profi, el ar fi studiat ca masterand în management la Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad, dar o verificare atentă arată ca nu este şi nici nu a fost vreodată înscris la cursurile respective. Tot în CV apare şi faptul ca ar fi fost Administrator Manager la SC FRUTISSA JUICE SRL dar, din nou surpriză, verificând acum oricine constată că acea firmă nu există”.

Reprezentanţii Profi mai spun că, sesizaţi, pe data de 15 februarie, de către angajaţi ai magazinului din Arad, au demarat o cercetare internă, în urma căreia „au ieşit la iveală fapte extrem de grave de care se face vinovat Gabor Cristian, fapte ce merg până la falsificarea unor documente. În consecinţă, el a fost suspendat din functie. La aflarea deciziei, a început să facă public declaraţii pe cât de şocante, pe atât de neadevărate, cu privire la cum se lucrează în magazine. Ce a reieşit până acum din controlul menţionat? Că fostul şef cerea foloase necuvenite furnizorilor pentru a efectua comenzi către aceştia; manipula datele din sistemul informatic al reţelei, falsificând inventarul cu zeci de mii de lei în cele doar şase săptămâni de când a preluat magazinul; deconta sume care nu fuseseră aprobate de superiorul său; nu respecta regulile şi procedurile de organizare a programului de lucru al personalului magazinului, ceea ce a condus la nemultumiri din partea angajatilor; nu respecta regulile şi procedurile cu privire la comunicarea orelor suplimentare efectuate de către angajaţii magazinului; completa în alb cereri de concediu de odihnă, fără ca acestea să fie semnate şi de către personalul magazinului, şi multe altele”.

Şeful de magazin neagă acuzaţiile aduse

Contactat telefonic, Ciprian Gabor spune că nu îl mai miră nici o declaraţie făcută de cei de la Profi şi că totul se va rezolva în instanţă. „Nu este adevărat nimic din ceea ce au afirmat despre mine. Se poate verifica pe unde am lucrat şi susţin că tot ce am scris în CV este adevărat. Fiecare e liber să spună ce doreşte. Eu voi rezolva totul în instanţă. În ceea ce priveşte controalele nu le pot comenta. Eu ştiu doar ce am văzut şi păţit”, spune Gabor Ciprian. Fostul angajat susţine că, alături de alţi foşti angajaţi Profi, vor ieşi în stradă joi, 31 martie, în semn de protest. 

Vă mai recomandăm:

Şeful unui magazin Profi din Arad susţine că i s-ar fi cerut să vândă carne expirată spălată cu detergent

Traseul secret al cărnii în hipermarket. Patru metode prin care ni se vinde marfă expirată: carnea e spălată, condimentată, tocată, iar valabilitatea e mărită artificial

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările