O tânără provoacă politicienii pe Facebook să-şi doneze salariile pentru a renova o secţie din spital. Cine a dat bani până acum

O tânără provoacă politicienii pe Facebook să-şi doneze salariile pentru
a renova o secţie din spital. Cine a dat bani până acum

Prima turtă dulce a fost vândută FOTO Claudia Untaru

Tânăra Anamaria Nyeki Popa din Arad, care conduce Asociaţia Cetatea Voluntarilor şi a luat decizia să strângă bani pentru a renova secţia Boli Infecţioase Copii a Spitalului Clinic Judeţean Arad, a lansat pe Facebook cea mai mare provocare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânăra le soclicită politicienilor din Arad şi nu numai să îşi doneze salariul pentru o lună pentru amenajarea secţiei. 

Astfel, a început prin a-i vinde o turtă dulce preşedintelui Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, contra salariului pe o lună. Acesta a donat suma de 10.000 lei acceptând provocarea. După el a urmat Corina Crişan, medic la Spitalul Judeţean şi consilier judeţean. Acum ceilalţi politicieni şi oameni de afaceri au fost etichetaţi pe Facebook pentru a-şi dona salariul.

„I-am lansat provocarea preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, de a dona salariul pe o luna proiectului nostru în cadrul conferinţei organizate. Gestul lui de a dona mai mult ne bucură. Pe această cale provocăm şi alţi politicieni să-l urmeze. Iustin Cionca a cumpărat prima turtă dulce din campania «Turta dulce mult aduce» cu 10.000 de lei, campanie destinată strângerii de fonduri pentru secţia pe care o renovăm! Care politician sau personalitate ţi-ai dori să îi urmeze gestul? Indiferent de apartenenţa politică, aceştia vor da dovada că le pasă de binele comunităţii din care fac parte! Un share ne-ar ajuta mult!”, a scris Anamaria Nyeki Popa pe Facebook.


După postare mai mulţi arădeni au scris că îşi donează salariul sau o anumită sumă de bani. Printre aceştia, şi primari din judeţ, cum ar fi primarul din Secusigiu, Ilie Cheşa, care a răspuns provocării, sau chiar sportivi cum este boxerul Ruben Stoia sau şeful poliţiei rutiere Arad, Dorin Goilean. De asemenea, a mai răspuns provocării şi consilierul municipal Ilie Cheşa. Mulţi arădeni care au postat comentarii la provocare spun că îl aştepată pe primarul Gheorghe Falcă să facă şi el acest gest.

Pentru a accepta sa-l lase pe Falub la U Cluj, care era la UTA, arădenii i-au transmis sa doneze 10.000 de lei în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor pentru proiectul 'Cu drag pentru viitor".


Amintim că lucrările de reabilitare a secţiei au început la mijlocul lunii august. Este vorba despre trei etaje care trebuie renovate. Până acum s-au finalizat mai mult de jumătate din lucrările de la primul etaj cu bani din sponsorizări, din campanii iniţiate de tânără. De asemenea, Kubika ateliere oferă toată mobila de care este nevoie la etajul 1. Vorbim despre dulapuri, mese, birouri toate special proiectate şi gândite pentru acest proiect.


Anamaria alături de Lucian (Kubika ateliere). 

Vă mai recomandăm: 

O româncă va vinde turtă dulce în Olanda. Banii vor merge la renovarea unei secţii a spitalului din Arad

Lucrările la renovarea unui etaj al secţiei infecţioase au ajuns la jumătate. Arhiepiscopia Aradului printre donatori

citeste totul despre: