O pacientă cu COVID-19, încuiată şase ore în salon cu o femeie care a murit. Ce a decis conducerea spitalului

O pacientă cu COVID-19, încuiată şase ore în salon cu o femeie care a murit. Ce a decis conducerea spitalului

Un medic de la Spitalul Judeţean a demisionat în urma plângerii făcute de o pacientă FOTO Arhivă

O pacientă cu COVID-19 de la Arad reclamă că a fost nevoită să stea şase ore în salon cu o pacientă decedată. În urma acestei situaţii, medicul pneumolog şi-a dat demisia, iar medicul coordonator al secţiei a fost schimbat.

Ştiri pe aceeaşi temă

O pacientă cu COVID internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Arad a reclamat că a fost nevoită să stea timp de şase ore încuiată în salon cu o pacientă decedată. Potrivit aradon.ro, femeia a făcut mărturisirea în direct la Antena3. „Suntem încuiate în cameră, la salonul 17 s-a întâmplat. I s-a făcut rău vorbind la telefon şi am început să bat cu pumnii în uşă să vină că îi este rău. A venit după o jumătate de oră când doamna a decedat lângă mine, lângă patul meu. Au acoperit-o, asistentele sau infirmiera, nu ştiu ce erau, că am făcut atac de panică, cu un cearşaf şi au ţinut-o de la ora 16:00 până la ora 22:00”, a povestit femeia din Arad în cadrul emisiunii TV.

Potrivit aradon.ro, în urma acestui caz medicul pneumolog şi-a dat demisia, iar medicul coordonator al secţiei a fost schimbat. „În urma sesizărilor apărute în cursul serii de luni, 13 aprilie, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a început verificările interne pe Secţia de Boli Infecţioase Adulţi COVID-19 (clădirea din strada Stephan Ludwig Roth). În urma verificărilor s-a constatat că medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu. Drept urmare, dr. Negrescu şi-a înaintat demisia, iar medicul coordonator, dr. Gheorghe Nini a fost schimbat cu dr. Adrian Wiener, medic medicină internă. Vizavi de pacienta care a decedat şi ar fi rămas şase ore în salon acest aspect încă se verifică pentru a stabili exact cine se face vinovat”, au anunţat reprezentanţii SCJU Arad, citaţi de aradon.

Potrivit sursei citate, reclamaţiile făcute de pacientă referitoare la închiderea pacienţilor în saloane, conducerea SCJU Arad a transmis că „această procedură se aplică la nivel naţional şi este o măsură de precauţie pentru a nu contamina partea decontaminată a secţiei”. „Îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele uşilor închise nevoile unor pacienţi să fie ignorate de cadrele medicale, situaţie pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secţiei. Cât despre vizita pe salon, menţionăm următoarele: la pacienţii care nu sunt în stare gravă medicul intră dimineaţa pentru evaluarea stării pacientului, dar şi ori de câte ori este solicitat. Referitor la ancheta derulată în cazul Secţiei de Medicină a Muncii cu privire la modul în care s-au realizat internările pe secţie, ce s-a întâmplat cu pacienta decedată şi la cum au fost trataţi pacienţii, vă informăm că au fost sesizate autorităţile abilitate”, au mai transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.

Surse din cadrul spitalului au declarat pentru „Adevărul” că medicul care şi-a dat demisia a fost, de fapt, forţat să demisioneze.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: