O nouă tumoare ovariană gigant a fost extirpată de medicii arădeni

O nouă tumoare ovariană gigant  a fost extirpată de medicii arădeni

Medicii au participat la altă operaţie record

La două săptămâni de la operaţia record prin care bolnavei Maria Chiper i-a fost extirpată o tumoare gigant, medicii arădeni au avut un alt caz similar. O femeie de 42 de ani, din Arad, a aflat de existenţa tumorii la un control efectuat în urmă cu o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pacientei i-a fost extirpată o tumoare ovariană stângă chistică gigantă ce a cântărit 10,2 kilograme”, a precizat Iulius Ioan Miclea, medic primar. Operaţia la care a fost supusă pacienta, într-o clinică privată, pentru a-i extirpa tumoarea a durat circa o oră jumate.


Evoluţia post-operatorie este bună

În ceea ce priveşte tumoarea, aceasta este benignă, dar se aşteaptă rezultatele testelor care să confirme acest lucru. Chiar dacă tumoarea a fost foarte mare, medicii clinicii fiind nevoiţi să efectueze o incizie mai mare pentru a putea extirpa tumoarea, operaţia a decurs fără incidente. La fel ca şi în cazul Mariei Chiper, evoluţia post-operatorie a pacientei este foarte bună.

Record
Ultima tumoarea extirpată a cântărit 10,2 kilograme

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările