O familie de români care a minţit la graniţă că vine din Germania, dată de gol de bonurile fiscale şi produsele din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Poliţiştii din judeţul Arad au întocmit dosar penal pe numele unei familii de români care a călătorit din Italia, spunând la frontieră că vine din Germania. În maşina lor au fost găsite produse şi bonuri fiscale din Italia. Familia va intra în carantină în judeţul Ialomiţa.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al autorităţilor din judeţul Arad, în cursul zilei de vineri, un echipaj mixt format din reprezentanţi ai Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, respectiv Jandarmi, a depistat trecând liber din zona de frontieră spre autostrada A 1 (punctul de trecere a frontierei Nădlac II) un autoturism înmatriculat în Italia. 

„Autovehiculul a fost oprit, în acesta aflându-se două persoane adulte şi un minor, domiciliate în judeţul Ialomiţa. Cele două persoane adulte au declarat că vin din Germania, însă, în urma verificărilor efectuate în autoturism s-au găsit produse cu etichete de origine italiană şi bonuri fiscale de dată recentă având aceeaşi provenienţă. Confruntaţi cu acest aspect, ocupanţii autoturismului au recunoscut că vin din Italia - regiunea Bologna - şi că nu au declarat adevărul la completarea chestionarului aplicat de medicii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, imediat după trecerea frontierei de stat”, se arată în comunicat. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Ulterior efectuării acestor proceduri legale, cele trei persoane au plecat spre un centru de carantină din judeţul de domiciliu, însoţite de echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost deschise 117 dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia a aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Prevederile Codului Penal prin care sunt înăsprite pedepsele pentru infractiuni legate de măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus au intrat deja în vigoare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite