Monica Bârlădeanu va participa la avanpremiera filmului „Despre oameni şi melci”

Monica Bârlădeanu va participa la avanpremiera filmului „Despre oameni şi melci”

Actrița Monica Bârlădeanu

Tudor Giurgiu, Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu şi Dorel Vişan vor participa, mâine, la Cinema City din Atrium Mall Arad, la avanpremiera filmului „Despre oameni şi melci”.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006.

În „Despre oameni şi melci” spectatorii se vor bucura de prestaţia unor actori români îndrăgiţi precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin şi a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

Producţia cinematografică ne poartă înapoi în 1992, la Cîmpulung Muscel, unde fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată în termen de o săptămână. Fabrica va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită, menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Filmările au avut loc în diverse locaţii din Bucureşti, Călaraşi, Amara, Târgovişte, Breaza şi Ploiesti şi s-au desfăşurat pe parcursul a 6 săptămâni. Filmul a obţinut finanţare de la CNC în sesiunea din vara anului 2010 şi a beneficiat de susţinere financiară atât din partea Eurimages cât şi a Programului MEDIA al Uniunii Europene. În plus, South Eastern Cinema Network(SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. HBO România a contribuit, de asemenea, la procesul de finanţare.

Despre oameni şi melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franța). Filmul este distribuit în cinematografe de Transilvania Film, în colaborare cu Ro Image.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările