Misiune de recuperare a unui turist căzut de pe zidurile cetăţii Şoimoş, de la o înălţime de circa 15 metri. Bărbatul are fractură deschisă la un picior

Misiune de recuperare a unui turist căzut de pe zidurile cetăţii Şoimoş, de la o înălţime de circa 15 metri. Bărbatul are fractură deschisă la un picior

Pompierii din Arad au intervenit, vineri seară, pentru salvarea unui turist care a căzut de pe zidurile cetăţii Şoimoş, de la o înălţime de aproximativ 15 metri. Bărbatul a rămas captiv într-o zonă greu accesibilă, având o fractură deschisă la unul dintre picioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Un moment de neatenţie a făcut ca un bărbat care vizita cetatea Şoimoş să alunece de pe ziduri şi să rămână captiv, într-o zona greu accesibilă, la o înălţime de aproximativ 15 metri. În urma căzăturii, acesta şi-a fracturat membrul inferior”, a transmis, vneri seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
 
Sursa citată a precizat că imediat la fata locului au fost trimise un echipaj de prim-ajutor, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de salvatori specializaţi in intervenţii la înălţime (pompieri-alpinişti).  
 
 
”După ce a fost stabilizat de către echipajul medical, colegii noştri au depus eforturi susţinute pentru a-l recupera, având în vedere zona greu accesibilă şi posibilităţile limitate de manevră”, a mai transmis IGSU.
 
La rândul lor, pompierii din Arad au precizat că pacientul a suferit o fractură deschisă la un picior, iar coborârea lui s-a făcut printr-un dispozitiv complex de scripeţi şi frânghii.
 
Bărbatul a fost recuperat în siguranţă, fiind coborât la ambulanţă pentru a fi transportat la spital.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: