Mii de români care se întorc la muncă în străinătate, blocaţi în Vama Nădlac

Mii de români care se întorc la muncă în străinătate, blocaţi în Vama Nădlac

Vama Nădlac este aglomerată. Foto Facebook.com

Mii de români care au venit în ţară pentru a-şi petrece Sărbătorile Pascale se întorc, începând de astăzi, la lucru. Din acest motiv, Vama Nădlac este din nou sufocată, iar timpii de aşteptare ajung la două ore. La acestea se adaugă şi interdicţia pe care maghiarii au impus-o pentru TIR-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cozile, în Vama Nădlac, atât în vechiul punct de trecere al frontierei, cât şi în cel nou, de pe autostradă, se desfăşoară foarte greu.  Dacă la vechiul punct de frontieră, şoferii aşteaptă 40 de minute pentru a putea trece în ţara vecină, la punctul de pe autostradă se aşteaptă şi două ore.

În primul punct ieşirea este pe două benzi, iar în al doilea pe nouă.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, pe sensul de ieşire din ţară au fost deschise nouă artere, în Nădlac II. Se va putea lucra la această capacitate până la ora 23,00, când va fi ridicată interdicţia impusă de Ungaria pentru circulaţia automarfarelor, astfel că două artere vor fi rezervate transportului de mărfuri.

”Personalul a fost suplimentat în toate punctele de frontieră. Pentru că la Nădlac II se aşteaptă mult, le recomandăm şoferilor să se îndrepte spre Nădlac I, Turnu şi Vărşand, unde nu este la fel de aglomerat”, a spus Mihaela Leş.

Cozi au fost şi săptămâna trecută, atunci când românii se întorceau în ţară pentru a petrece Pşatele. Atunci doar vizita ministrului de Interne, Carmen Dan, a făcut ca frontierişii să lucreze la capacitate maximă şi să decongestioneze traficul.

Vă mai recomandăm: Ministrul de Interne, Carmen Dan, în control la Vama Nădlac. Cozile la intrarea în ţară au dispărut

Patru puncte de trecere a frontierei noi deschise la graniţa între România şi Ungaria. Care este orarul de funcţionare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările