Mii de dopuri de plastic transformate în tablouri. Operele de artă vor fi scose la licitaţie în Arad pentru o cauză nobilă

Mii de dopuri de plastic transformate în tablouri. Operele de artă vor fi scose la licitaţie în Arad pentru o cauză nobilă

Unul dintre tablourile făcute din dopuri PET FOTO Claudia Untaru

Un grup de tineri din Arad confecţionează tablouri din dopuri de plastic, pe care urmează să le scoată la licitaţie pentru o cauză nobilă. Resturile de deşeuri au fost folosite recent pentru doborârea unui record mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii iulie 2016, mai mulţi arădeni au reuşit să înşire 197.319 dopuri provenite de la sticle de plastic într-un lanţ de 2.290,4 metri, făcând astel cel mai lung şir de dopuri de sticle de plastic din lume.

Ulterior, iniţiatorii proiectului s-au gândit să utilizeze dopurile pentru a realiza tablouri - portrete şi peisaje. Primele două creaţii sunt deja finalizate. Dopurile sunt prinse cu holşuruburi pe panouri de lemn.

 „Avem finalizate două tablouri şi urmează să facem altele. Tablourile vor fi expuse publicului în perioada 10 iulie – 20 iulie şi ulterior vor fi scoase la licitaţie, iar fondurile obţinute vor fi donate pentru înfiinţarea unor clase de pregătire a olimpicilor arădeni pentru anul 2016-2017”, spune Glad Varga, preşedintele Asociaţiei Centrul Judeţean de Voluntariat, unul dintre organizatorul acţiunii de colectare a dopurilor PET care a băgat Aradul în Cartea Recordurilor. Alături de Glad Varga în toată acţiunea este şi Viorica Graur, director General al Poliţiei Locale Arad.

Vorbim despre o acţiune de amploare a voluntarilor din Arad, care, împreună cu Poliţia Locală şi cu alte câteva sute de elevi sau funcţionari publici au înşiruit circa 2290,4 metri de dopuri din plastic cu care au înconjurat de câteva ori un stadionul.

Dopurile de flacoane din plastic înşiruite pe Stadionul Gloria au fost colectate în cadrul activităţilor din cadrul proiectului „Fii Ecologic”, susţinut de Centrul Judeţean de Voluntariat Arad şi Poliţia Locală Arad.


Al doilea tablou din dopuri de plastic FOTO Claudia Untaru 

„În proiectul «Fii Ecologic» implementat de CJV şi Poliţia Locală, plus voluntarii din Arad, am lansat un proiect de informare şi conştientizare asupra populaţiei despre importanţa colectării selective a deşeurilor. În luna mai am avut cu 17 şcoli din Arad o campanie de colectare de dopuri PET. S-au strâns peste 300.000 de dopuri, apoi cu voluntarii, timp de 3 săptămâni le-am găurit”, a mai declarat Glad Varga.

Vă mai recomandăm:

Un nou record pentru România. S-a realizat cel mai lung lanţ din dopuri de PET FOTO

Record în România: a fost realizată o inimă umană din 6.000 de persoane

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările