Maşini cu radar inteligent, bun de prins vitezomani

Maşini cu radar inteligent, bun de prins vitezomani

Maşinile poliţiei vor avea dotări noi

După ce la jumătatea lui februarie reprezentanţii IPJ Arad declarau că ar avea nevoie de autospeciale noi, zece maşini dotate cu echipament radar nedetectabil vor fi prezente pe drumurile din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maşinile dotate cu radare bine camuflate se vor plimba în voie prin oraş, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ, în special pe DN 7, în zona Nădlac, Pecica, Săvârşin, Bârzava, Lipova, pe DN 69, în zona Vinga-Şag.
Autospecialele sunt echipate cu aparatură de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Radar care bate detectorul

„Chiar dacă sistemul poate fi detectat de aparatele de detectat radar, modul de funcţionare a acestuia nu oferă şoferului timpul necesar pentru reducerea instantă a vitezei de deplasare, adică recepţionarea semnalului detectorului şi timpul de reacţie al şoferului depăşesc timpul cât sistemul radar înregistrează şi marchează viteza excesivă”, a spus Adrian Lile, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Arad.

Poliţia Rutieră şi-a reînnoit parcul auto cu zece autospeciale

Acesta înregistrează automat audio – video imaginile captate în intervalul de 30 de secunde înainte de pornirea înregistrării de către operator şi 60 de secunde după ce operatorul a oprit înregistrarea, permiţând înregistrarea imaginilor simultan cu redarea înregistrărilor efectuate anterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările