Masacrul căprioarelor, pe terenul unui magnat în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Arad continuă să găsescă cadavre de căprioare. În ultimele 24 de ore alte 43 de leşuri au fost descoprite în zona Iratoşu şi pe terenurile agricole situate lângă DN 79, între localităţile Andrei Şaguna. Până acum au fost găsite aproximativ 180 de căprioare moarte.Se pare că toate terenurile pe care au fost găsite cadavre, sunt gestionate de o singură societatea comercială deținută de Combinatul Ag

Vânătorii continuă să găsească căprioare moarte pe terenurile agricole situate lângă DN79, Arad-Oradea. În total, în ultimele 48 de ore, paznicii de vânătoare au găsit 43 de animale moarte, de pe două fonduri de vânătoare.

Se pare că toate terenurile agricole unde au fost găsite căprioare moarte, începând cu luna decembrie, sunt gestionate de Combinatul Agro-Industrial Curtici, una dintre cele mai mari companii din sectorul agricol românesc.

„Folosim în cantităţile legale aceeaşi otravă de zece ani şi nu am avut probleme, nu a murit nici o căprioară. Cred că este vorba de o molimă pentru că mor prea multe într-un timp scurt. Anul trecut am împrăştiat pe terenuri opt tone de otravă şi nu a murit nici una. Cei de la DSV ar trebui să îşi facă treaba mai bine şi să formeze o comisie de medici care să analizeze această situaţie, înainte de a spune că au murit otrăvite. Ultima dată am pus otravă în 2 decembrie, au trecut de atunci 50 de zile, e imposibil să fi murit otrăvite”, a declarat omul de afaceri, Dimitre Muscă, preşedintele CAI Curtici.

Animalele sunt bolnave

Dimitrie Muscă, afaceristul care gestionează patru mii de hectare agricole, spune că defapt căprioarele ar fi bolnave și nu ucise de pesticid, așa cum se vehiculează.

„Eu am luat două căprioare şi le-am închis într-o cuşcă. Le-am înfometat timp de două zile, iar apoi am pus în cuşcă 27 de pliculeţe cu otravă din care am pus pe câmp. Nici cu piciorul nu s-a atins nici una din căprioare de plicuri. E clar că nu otrava le-a omorât. Sunt bolnave şi nimeni nu face nimic”, a mai declarat acesta.

În total, în judeţ au fost descoperite până astăzi aproximativ 180 de căprioare moarte, dar şi numeroase animale din alte specii, precum iepuri, coţofene, fazani sau ulii.

Poliția a deschis dosare penale

„Aşteptăm încă rezultatele analizelor de laborator care să confirme substanţa care a cauzat moartea căprioarelor, iar în funcţie de acest rezultat procurorul va dispune continuarea cercetărilor”, a declarat subcomisarul Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite