Martori “secreți” din cazul Trifa, condamnați pentru mărturie mincinoasă

Martori “secreți” din cazul Trifa, condamnați pentru mărturie mincinoasă

Adrian Șuteu mai are alte două condamnări, care însă nu sunt definitive

Adrian Șuteu și Daniel Covaci, cunoscuți în cercurile interlope din Arad, au primit o altă condamnare. Deși și-au recunoscut vina în fața instanței, cei doi au fost acuzați de mărturie mincinoasă și au primit câte un an de închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-a întâmplat în dosarul de omor “Trifa”, unde Ovidiu Răchită și Florin Moldovan au fost acuzați de omor deosebit de grav și lipsire de libertate asupra fiul fostului președinte al Tribunalului Arad, Alexandru Traian Trifa.

Povestea a început în 2009...

Cu o lună înainte ca Răchită şi Moldovan să ajungă suspecţii cazului Trifa, Adrian Şuteu a fost ridicat pentru o tentativă de omor mai veche. Totul s-a petrecut în mare grabă, iar suspectul a ajuns la Bucureşti, acolo unde procurorii pregăteau de zor stufosul dosar al asasinării fiului de judecător.
Asta nu înainte de a se întâlni la plimbător cu Uţu Rohozneanu, cel împotriva căruia a prins curaj şi a depus plângere după ce a fost bătut măr de acesta şi locotenenţii săi.

Încătuşat, Şuteu a fost dus în faţa instanţei din Arad şi şi-a retras plângerea împotriva lui Rohozneanu, spre satisfacţia grupării interlope. La scurt timp după ce a ajuns la Bucureşti şi audiat,  Şuteu a fost eliberat, pe motiv că nu prezintă pericol social, iar Răchită şi Moldovan, reţinuţi. Astfel, la dosarul crimei, pe lângă cei din clanul Rohozneanu, au mai apărut martori sub anonimat. Era vorba despre Adrian Şuteu şi Dani Covaci.

Din şase, au mai rămas patru

Şuteu Adrian şi Dani Covaci au ales însă ca în faţa instanţei să nu mai susţină varianta declarată forţat, spun ei, la procuror. Din contră, Şuteu a povestit cum şi el a fost iniţial prezentat ca suspect în cazul Trifa. Întâmplarea a făcut ca tocmai la acea dată din 2004 Şuteu să fi fost încarcerat. Imediat ce a făcut dovada că se afla în penitenciar în noaptea în care a fost omorât tânărul, acesta a depus mărturie împotriva lui Răchită şi Moldovan.

Şuteu şi Covaci au ieşit din anonimat şi au susţinut că au mustrări de conştiinţă. Ei spuneau că sunt dispuşi să suporte consecinţele faptelor sale şi că nu au mai putut trăi cu gândul că minciunile şi declaraţiile lor false pot băga doi oameni în spatele gratiilor, posibil pe viaţă.

Pentru că și-au schimbat declarațiile, cei doi au primit câte un an de închisoare. Ambii au declarat apel, însă Curtea de Apel Alba le-a respins.
“Respins ca nefondate recursurile”, arată site-ul Curții de Apel Alba în ceea ce privește dosarul celor doi.

Potrivit instanțelor, cei doi au rămas cu condamnarea definitivă, urmând ca mandatele de executare să fie pusă în aplicare cât de curând iar aceștia să fie încarcerați.

Departe de adevăr

Au trecut aproape opt ani, însă adevărul despre noaptea în care Traian Alexandru Trifa, fiu de judecător, nu a ieșit la iveală nici până acum. Celebrul dosar a ajusn pe mâinile magistraților din cadrul Curții de Apel Alba, unde urmează a fi judecat apelul. Atât avocatul lui Ovidiu Răchită cât și al familiei Trifa și procurorii au declarat apel, nemulțumiți de decizia primei instanțe. O decizie absolut șocantă: Florin Moldovan achitat, Ovidiu Răchită condamnat la 15 ani de închisoare. Totul pe baza a patru declarații, date sub anonimat, fără ca vreuna să se poată corobora și cu alte probe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările