Maria Grapini: „Dorim să facem un drum al vinului legat, la nivel naţional, care să existe practic, nu doar pe hârtie”

Maria Grapini: „Dorim să facem un drum al vinului legat, la nivel naţional, care să existe practic, nu doar pe hârtie”

Maria Grapini FOTO arhivă

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanţii mediului de afaceri arădean, la invitaţia Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – Filiala Arad şi a Federaţiei Regionale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Regiunea V Vest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu această ocazie, ministrul Maria Grapini a afirmat că ministerul pe care îl conduce, intenţionează să dezvolte proiectul intitulat „Drumul Vinului”, în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Vin din România.

„Dorim să facem un Drum al Vinului legat, la nivel naţional, care să existe practic, nu doar pe hârtie. Din acest motiv pentru care dorim să facem un parteneriat cu marii producători de vinuri, care au deja un brand consacrat, parteneriat în cadrul căruia noi, ministerul, să ne asumăm promovarea internă şi externă a vinurilor şi să asigurăm infrastructura. În schimb, producătorii de vin trebuie să asigure la rândul lor, posibilităţi de degustare, de vizitare, de organizare a unor muzee de pildă, pentru a le oferi ceva de văzut turiştilor. Eu cred că dacă parteneriatul va funcţiona, aşa cum în 2013 am avut parteneriatul pentru "Cele mai frumoase sate" care a mers foarte bine, tot aşa vom reuşi să facem să funcţioneze şi acest parteneriat”, a declarat Maria Grapini.

Aceasta a adăugat că parteneriatul va fi unul avantajos pentru producătorii de vin, care îşi vor putea face cunoscute brandurile peste hotare, putând creşte în acest fel exporturile. 

 

Vă mai recomandăm: Grapini: Străinii pot cumpăra fără restricţii terenuri pentru că avem un vid legislativ de o lună

VIDEO Maria Grapini, ministrul pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism: Băncile nu au o atitudine etică în finanţarea firmelor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările