Mâncarea nedigerată rămâne ani în şir în organism. Ce boli grave poate provoca otrava produsă în acest fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartofii prăjiţi nu trebuie consumaţi cu carne. FOTO Arhivă Adevărul
Cartofii prăjiţi nu trebuie consumaţi cu carne. FOTO Arhivă Adevărul

Alimentele pe care le consumăm zi de zi trebuie alese cu atenţie, spun medicii, deoarece combinate incorect pot duce la boli grave. Dacă mâncarea ajunge în intestin incomplet digerată, ea intră în putrefacţie în interiorul organismului şi poate rămâne blocată acolo ani în şir.

Medicii spun că nu este bine să amestecăm proteinele animale (carne, brânzeturi, ouă) cu cele bogate în amidon (paste, pâine, cartofi, orez, produse de patiserie, leguminoase), deoarece în acest fel mâncare va ajunge în intestin incomplet digerata unde intră în putrefacţie şi poate rămâne blocată acolo ani de zile.

Proteinele animale necesită un fel de enzime pentru a fi digerate în timp ce amidonul are nevoie de cu totul alte enzime. 

Nu se combină cartofii pai cu friptura, nici pastele cu carne decât cu sos vegetal. De asemenea, nici produsele de patiserie nu trebuie consumate umplute cu carne, dar nici fructele şi dulciurile cu restul mâncării.

„Fructele se consumă doar pe stomacul gol. Aşadar ori cu minim 30 de minute înainte sau cu două ore dupa masă. Zahărul, mierea, fructoza sau dextroxa inhiba secreţia sucului gastric astfel că amestecandu-l cu restul mâncarii provoacă blonarea. După mâncare nu se consumă desert. De asemenea, nu se amestecă alimentele grase unt, untură, smântână, slănină şi uleiurile cu cele bogate în proteine, dar nici cu cele  bogate în amidon” spune medicul arădean Mirela Sabău.  

„Odată ce mâncarea rămâne nedigerată, organismul va avea în el o sursă constantă de substanţe toxice care otrăvesc zi de zi, care expun organismul la foarte multe boli şi care dezvoltă un mediu excelent pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare dar şi paraziţiolor intestinali”, mai afirmă medicul. De asemenea, se poate forma şi placa mucoidă care poate să stea în intestinul unui om chiar şi zece ani. Aceasta se poate elimina prin diferite metode de detoxifiere.

Medicii maii afirmă că mâncarea rămasă nedigerată poate expune organismul la boli precum: cancerul, bolile de piele, bolile digestive, felurite parazitoze, constipaţie, hepatită, candidoză şi aşa mai departe. Aceştia mai spun că şi dacă consumăm alimente BIO şi naturale combinate se va întâmpla acelaşi lucru. Nici apa nu este bine să fie băută în timpul mesei sau imediat după.

Medicul arădean atenţionează că în momentul în care consumăm apă la masă nu facem altceva decât să diluăm sucurile gastrice iar astfel digestia devine foarte proastă. La fel se întâmplă când consumăm apă după masă. Totodată, nu se combină fructele acide cu cele dulci. Portocala, mărul, fructele de pădure se pot combina între ele însă cele dulci, cum ar fi para şi banana, nu. 
 

Vă mai recomandăm: 

Cum mănânci halvaua ca să aibă efecte-minune pentru organism. Consumată greşit, devine devastatoare pentru corp

Mituri despre mâncare, complet greşite: de ce trebuie să ţii cont atunci când găteşti cu alcool

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite