Mai mulţi elevi de la un liceul din Arad au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. În şcoală s-a făcut deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie

Mai mulţi elevi de la un liceul din Arad au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. În şcoală s-a făcut deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie

Serviciul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Arad FOTO Aradon.ro

La Spitalul Judeţean din Arad au sosit, luni, unsprezece elevi de la Liceului Teoretic „Adam Műller Guttenbrun” din localitate.

Cei 11 elevi de la Liceul  Teoretic “Adam Műller Guttenbrun” din Arad s-au prezentat la Spitalul Judeţean cu dureri de cap, dureri abdominale şi iritaţii ale pielii. 

Medicii au decis să interneze doi elevi, unul de opt ani şi unul de 18 ani. De asemenea, s-a sugerat internarea în alte două cazuri, însă părinţii celor mici au refuzat, preferând să ţină copii sub observaţie acasă. 
 
Copiii s-au prezentat cu simptome asemănătoare cu cazurile de săptămâna trecută, când, tot de la Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrun”, zeci de elevi au ajuns la spital după ce în şcoală s-a realizat o acţiune de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.
 
“Sunt aceleaşi simptome ca săptămâna trecută, dar nu ne putem pronunţa dacă există vreo legătură între ele. Poate fi şi o intoxicaţie alimentară, poate fi o alergie. Rămâne de văzut dacă există legături după analizele care se fac”, a spus Simina Roz, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Arad.
  
În 10 ianuarie, înainte ca elevii să revină din vacanţa de iarnă, în şcoală s-a făcut acţiunea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. În 13 ianuarie, în prima zi de şcoală, în jur de 50 de elevi de la Şcoala Generală au ajuns la spital la începutul săpătâmânii trecute, prezentând cefalee şi dureri abdominale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: