Luna octombrie va fi dedicată Festivalului Internațional de Teatru la Arad

Luna octombrie va fi dedicată Festivalului Internațional de Teatru la Arad

Iubitorii de teatru vor avea ocazia să vadă spectacole inedite

Două festivaluri de teatru vor avea loc la începutul lunii octombrie la Arad. Este vorba despre Festivalul Internaţional de Teatru EuroUnderground şi Festivalul Internaţional de Arta Animaţiei EuroMarionete, organizate concomitent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ajuns la cea de-a IX-a  ediţie, Festivalul Internaţional de Teatru Underground şi-a schimbat denumirea şi este organizat de Teatrul de Marionete. „Am optat pentru această nouă denumire, Festivalul Internaţional de Teatru EuroUnderground, atât pentru a sublinia faptul că şi anul acesta Festivalul Internaţional de Teatru Underground va avea loc în acelaşi timp cu Festivalul Internaţional de Arta Animaţiei EuroMarionete, dar şi pentru a marca o nouă direcţie pe care această cunoscută deja manifestare o va urma începând cu ediţia de anul viitor. Este vorba despre accentuarea componentei europene, atât prin participarea unui număr semnificativ de trupe din această zonă, cât şi prin proiectele de finanţare pe care le vom depune chiar de anul acesta la Uniunea Europeană”, a declarat Radu Dinulescu, directorul Teatrului de Marionete Arad.

Ediţiile din 2011 ale Festivalului Internaţional de Teatru EuroUnderground şi Festivalului Internaţional de Arta Animaţiei EuroMarionete, organizate de Teatrul de Marionete Arad în perioada 1 – 11 octombrie, vor reuni şi de această dată trupe de pe întreg mapamondul. Publicul va avea ocazia să vizioneze spectacole produse în ţări precum Belgia, Italia, Franţa, Spania, Polonia, Cehia, Ungaria, Israel, Argentina şi Chile.
Spaţiile în care vor avea loc spectacolele sunt aceleaşi de la ediţiile anterioare, respectiv Teatrul Vechi, Turnul de Apă, sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, Teatrul de Marionete, la care se adaugă Grang Cafe - sala Capucino. Pe parcursul celor 11 zile de festival vor fi prezenţi la Arad critici de teatru, jurnalişti culturali şi impresari din ţară şi străinătate.

Selecţia spectacolelor de anul acesta a fost realizată de Radu Dinulescu, Aelita Marian, Reka Fekete şi Alina Pădurean. Festivalul Internaţional de Teatru Underground a fost ani de-a rândul singura manifestare din România dedicată exclusiv trupelor independente şi îşi propune să promoveze mai ales spectacole realizate după piese aparţinând dramaturgiei contemporane, româneşti şi universale. De câţiva ani încoace, Festivalul Internaţional de Teatru Underground are loc în acelaşi timp cu Festivalul Internaţional de Arta Animaţiei EuroMarionete, ajuns la ce-a de XIII-a ediţie consecutivă, multe dintre spectacole participând concomitent la ambele manifestări.

Festivalul Internaţional de Teatru EuroUnderground şi Festivalul Internaţional de Arta Animaţiei EuroMarionete sunt două manifestări organizate de Teatrul de Marionete Arad cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: