Licitaţie pentru tramvaie noi. Se doreşte achiziţionarea a şase garnituri noi de tramvai

Licitaţie
pentru tramvaie noi. Se doreşte achiziţionarea a şase garnituri noi de tramvai

Se doreşte achiziţionarea a şase tramvaie noi FOTO arhivă

În municipiul Arad vor circula în următorii ani, şase tramvaie moderne. Autorităţile locale au anunţat că licitaţia pentru achiziţia de tramvaie moderne pentru municipiu a fost publicată pe SEAP iar ofertele sunt aşteptate până în data de 1 iulie 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Gheorghe Falcă a precizat că până la acest moment au fost cumpărate 5 caiete de sarcini.
Municipiul Arad îşi propune să cumpere 6 garnituri noi de tramvai, ca parte a programului de modernizare a transportului public pe şine derulat în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Primele două etape ale programului au vizat reabilitarea infrastructurii pe principala axă de transport urban, lucrările derulate în perioada 2007-2012 fiind finanţate prin două credite BERD în valoare de 20, respectiv 13 milioane de euro.

A treia etapă în programul de asistenţa financiară a BERD pentru modernizarea transportului public vizează achiziţia de tramvaie noi, modernizarea depoului de tramvaie şi consultanţă pentru implementarea unui sistem e-ticketing pentru transportul în comun în municipiul Arad. Bugetul pentru achiziţia de tramvaie noi este de 8,7 milioane euro, fiind solicitate 6 garnituri moderne, eficiente energetic, cu o durată de exploatare de minim 30 de ani şi 600 000 km. 

„Cu asistenţa financiară BERD şi cu investiţiile derulate din bugetul local am reuşit ca în ultimii 8 ani să modernizăm aproximativ 80% din infrastructura reţelei de transport public din muncipiu, achiziţia de tramvaie noi este următorul pas pentru creşterea calităţii serviciului.  În urma licitaţiei sperăm ca în această toamnă să putem semna contractul iar anul viitor să avem deja în circulaţie unul-două tramvaie moderne.  Toate achiziţiile din cadrul proiectului sunt internaţionale şi se desfăşoară în conformitate cu politicile şi regulile BERD, sub îndrumarea şi supravegherea departamentului de achiziţii al Băncii şi pe baza aprobării acestuia” a declarat primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Vă mai recomandăm: Primăria Cluj-Napoca va contesta în instanţă anularea licitaţiei privind achiziţia de tramvaie din Polonia

VIDEO Polonezii vor produce tramvaie pentru Cluj. Vezi cum vor arăta acestea 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările