La Nădlac s-a protestat. Agricultura locală a fost înmormântată în prezenţa a sute de persoane

La
Nădlac s-a protestat. Agricultura locală a fost înmormântată în prezenţa a sute
de persoane

Protestul a continuat cu un marş

Aproximativ 300 de agricultori au protestat, vineri, şi au organizat un marş cu tractoare şi utilaje agricole pe străzile oraşului arădean Nădlac, fiind nemuţumiţi că din cauza tronsonului de autostradă Nădlac-Arad nu pot ajunge la o mare parte a terenurilor agricole. (Sursă actualitati-arad.ro).

Ştiri pe aceeaşi temă

La protestul organizat de Asociaţia producătorilor agricoli „Ţăranul nădlăcan“ au fost aduse peste 150 de tractoare, combine şi utilaje argricole, iar protestatarii au organizat şi o „înmormântare“ a agriculturii locale.
În acest sens, pe o platformă a fost aşezat un sicriu, cu inscripţia „Agricultura locală“, şi o coroană, pe care scria „Un ultim omagiu adus ţăranului nădlăcan“.

Unul dintre protestatari, aşezat lângă sicriu, a citit un „necrolog al agriculturii nădlăcane“: „Azi ne despărţim de tânăra noastră agricultură nădlăcană, plecată prematur dintre noi, după o copilărie chinuită şi o adolescenţă nefericită. Defuncta noastră agricultură a oferit sacrificiul suprem datorită lipsei de transparenţă şi a erorilor de proiectare a infrastructurii mult râvnitei autostrăzi, A1”.

 

Apoi, participanţii la protest au organizat un marş funebru pe străzile oraşului Nădlac, iar o fanfară a interpretat marşuri funebre. Protestul a continuat cu un marş al tractoarelor şi utilajelor agricole pe străzile din Nădlac, care a durat aproximativ o oră.

Agricultorii din Nădlac spun că tronsonul de autostradă constituie o „graniţă“, care împarte hotarul Nădlacului în două, iar accesul la partea cea mai fertilă se face cu mare dificultate având în vedere distanţa de 20 de kilometri, care trebuie parcursă, ceea ce duce la costuri suplimentare. Declaraţia autoritaţilor pe actualitati-arad.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: