Itinerariu cultural urban în cadrul Zilelor Aradului 2015

Itinerariu cultural urban în cadrul Zilelor Aradului 2015

Ramona Creţu, director adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad

Centrul Municipal de Cultură Arad a invitat în luna iulie artişti, organizaţii culturale, grupuri de iniţiativă locală şi alţi actori interesaţi ai oraşului Arad să participe la concursul de proiecte pentru realizarea unui itinerariu cultural urban în cadrul Zilelor Aradului, eveniment ce se va desfăşura în perioada 17-30 august 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ramona Creţu, director adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad a declarat:

„Ne bucurăm că acest concurs a stârnit interesul arădenilor creativi, cu iniţiativă, care au depus propuneri de micro-proiecte, în domenii variate precum teatru, arte vizuale, arte media, design, film. În urma evaluării proiectelor, am reţinut şase propuneri, care vor fi integrate în programul Zilelor Aradului de anul acesta şi care vor aduce un suflu nou acestui eveniment anual”.

În urma acestui concurs nu mai puţin de şase miniproiecte au fost selectate: atelier de creaţie pentru studenţi – studenţii de la Facultatea de Design, sub coordonarea arh. Maria Tămăşan, şi-au asumat provocarea de a crea identitatea vizuală pentru Zilele Aradului 2015; marionete şi muzică la Casino – spectacol de teatru independent şi muzică live pentru adulţi propus de doi actori arădeni cu experienţă internaţională, Lenuţa şi Sorin Dorobanţu; Fun Arad – Atelier de creaţie dramatică destinat tinerilor propus de actorul Ioan Peter; Teba – spaţiu alternativ de artă şi cultură contemporană – expoziţie de fotografie, 10 ţări, 10 fotografi, proiecţii de film, expoziţie de instalaţii de lumini, concerte de muzică alternativă şi experimentală, propuse de Asociaţia Citizenit; (RE)Cunoaştere.

 Camera obscură – fotograful Claudia Bucsai ne propune, un experiment vizual inedit, cu ajutorul camerei obscure; Spectacol cu foc în deschiderea Zilelor Aradului şi Famous Photo Booth, poze-instant inedite, cu decor şi concept personalizate pentru Zilele Aradului, propuse de FamousDance.

Vă mai recomandăm: Cum este susţinut Bucureştiul în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

„Prin Bucureştii lui Mircea Eliade”, o incursiune în istorie, cultural-pietonală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările