Invitație la vals

Invitație la vals

Filarmonica arădeană vă invită la vals

Festivalul Arădean al Muzicii Vieneze continuă la Arad și în această săptămână cu trei spectacole de excepție.

Valsurile şi polcile Vienei secolului al XVIII-lea vor fi prezente în concertul „Nu numai Haydn“, ce are loc joi, 26 noiembrie, de la ora 19.00 în sala mare a Palatului Cultural din Arad.

Dirijorul Christian Polack, venit direct din ţara valsului, Austria, şi le-a pregătit arădenilor un program cu totul special din care nu vor lipsi lucrări rare ale unor compozitori precum Franz von Suppé, Johann Strauss, Eduard Strauss, Alphons Czibulka,  Karel Komzák, Franz Lehár sau Josef Strauss.


De altfel, unele dintre lucrările din program reprezintă prime audiţii absolute pentru publicul arădean. Surpiza cea mai plăcută a serii o va reprezenta ultimul număr din program şi anume Valsul scris de compozitorul român Iosif Ivanovici (1845-1902) care se intitulează „Viaţa la Bucureşti“. 


Sâmbătă, 28 noiembrie, tot de la ora 19.00, marea actriţă Maia Morgenstern  va susţine o seară  de muzică şi poezie,  acompaniată de pianistul Andrei Deleanu, care va interpreta sonate pentru pian scrise de compozitorul celebrat la această ediție de festival, Joseph Haydn.


Concertul de închidere al Festivalului Arădean de Muzică Vieneză va avea loc duminică, 29 noiembrie, de la ora 19.00 în sala mare de concerte a Filarmonicii Arad. Dirijorul Wolfgang Gröhs revine la Arad cu un concert care va cuprinde Uvertura „Leonora III“ de Ludwig van Beethoven, Concertul în do major pentru violoncel şi orchestră de Joseph Haydn şi Variaţiuni pe o temă de Haydn, lucrare compusă de Johannes Brahms. Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Arad va  cânta alături de apreciatul violoncelist de talie mondială, Laszlo Fenyö din Germania.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: