Hackerul “Micul Fum” nu face nici o zi de închisoare. A fost condamnat la trei ani cu suspendare

Hackerul “Micul Fum” nu face nici o zi de închisoare. A fost condamnat la trei ani cu suspendare

"Micul Fum" își așteaptă sentința

Hackerul “Micul Fum”, cel care a spart adresele de email ale mai multor vedete din România şi a postat apoi pe bloguri fotografii şi informaţii confidenţiale, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare. Este prima sentință, așa că procurorii pot declara recurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă asta, magistraţii au respins şi pretenţiile civile în valoare de aproximativ 200.000 de euro, formulate de “victimele” hackerului, Irina Reisler Căpitanu, Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Dragoş Moştenescu, Olivia Leşu, Nicoleta Daniela Aciu, Violeta Antonela Babliuc, Monica Andreea Barbu şi Rona Hartner.

Hackerul, care locuiește în localitatea arădeană Păuliș, fost taximetrist de meserie, a accesat ilegal conturile de Facebook şi adresele de e-mail ale unor persoane publice, printre care vedetele Pro TV Corina Caragea, Dragoş Moştenescu, Laura Cosoi.

După nouă zile de la deschiderea anchetei, DIICOT a reuşit localizarea „Micului Fum”, în baza IP-urilor cu care s-a logat la conturilor VIP-urilor. Monitorizarea discuţiilor făcute de „Micul Fum” pe yahoo messenger şi pe facebook au completat probatoriul procurorilor.

Acuzat de 27 de infracțiuni

La data de 19 august 2011, procurorii au decis reţinerea lui Marcel Lehel Lazăr. Judecătoria Sectorului 5 a decis, la aceeaşi dată, arestarea preventivă a hackeruklui pentru 29 de zile. Câteva zile mai târziu însă, magistrații  Tribunalul Bucureşti au decis, în recurs,  că Lehel nu reprezintă pericol social şi poate fi cercetat în stare de libertate.

 „Micul Fum” este acuzat de procurorii DIICOT de săvârşirea a şapte infracţiuni de acces fără drept la sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate şi în scopul obţinerii de date infromatice, şapte infracţiuni de modificare fără drept de date informatice şi restricţionarea accesului la aceste date, şapte infracţiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi şase infracţiuni de violare a secretului corespondenţei.

Totul a fost pentru "amuzament"

Ultima oară, în fața instanței, Marcel Lazăr Lehel, și-a recunoscut faptele însă a pus totul pe seama amuzamentului. În continuare, acesta a susținut că nu sfătuiește pe nimeni să facă ceea ce a făcut el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: