Hackerul „Guccifer”, zis şi „Micul Fum”, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT

Hackerul „Guccifer”, zis şi „Micul Fum”, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT

Hackerul a fost trimis în judecată FOTO arhivă

Hackerul arădean Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de “Guccifer” şi „Micul Fum”, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni informatice, fiind acuzat că a spart conturile de mail şi Facebook ale mai multor vedete şi căsuţele poştale electronice ale directorului SRI, George Maior.

Marcel Lazăr Lehel a fost prins în 22 ianuarie, de procurorii DIICOT, în urma unei percheziţii la locuinţa acestuia din Arad.

Rechizitoriul întocmit de anchetatori conţine patru capete de acuzare. Astfel, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a lui Marcel Lazăr Lehel, alias „Guccifer”, aflat în stare de arest preventiv.

Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, în scopul obţinerii de date informatice, restricţionarea accesului la date informatice, transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi violarea secretului corespondenţei.
În cursul anului trecut, Marcel Lazăr Lehel,  alias „Guccifer”, a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorilor de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

„L.M.L. a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele aflate în conturile de e-mail compromise. Ulterior, a făcut public conţinutul corespondenţei, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor  în cauză. Precizăm faptul că inculpatul L.M.L a fost condamnat definitiv, în anul 2012, pentru fapte similare. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.

Cine este hackerul „Micul Fum“ sau Guccifer

Hackerul arădean a fost condamnat, în 2012, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti fiind acuzat de încălcarea intimităţii virtuale ale unor nume cunoscute din România, între 2010 şi 2011. Astfel, Guccifer a accesat ilegal conturile de Facebook şi adresele de e-mail ale unor persoane publice, printre care vedetele Pro TV Corina Caragea, Dragoş Moştenescu, Laura Cosoi. Pe lângă aceştia, hackerul a mai pătruns în intimitatea altor vedete precum: Bianca Drăguşanu, Cristian Pulhac, Ada Milea sau Rona Hartner.

În 19 august 2011, Marcel Lazăr Lehel a fost reţinut, pentru comiterea a 25 de infracţiuni de acces fără drept la sisteme informatice, 25 de infracţiuni de modificare fără drept şi restricţionarea accesului la date informatice, 25 de infracţiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi 15 infracţiuni de violarea secretului corespondenţei. Cea mai recentă „victimă“ a hackerului a fost şeful Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, acţiune în urma căreia a fost ridicat de procurorii DIICOT din Arad, în urma unei percheziţii la domiciliu.

Poate cea mai însemnată „lovitură informatică“ a hackerului arădean a fost postarea pe contul său de Facebook a corespondenţei dintre europarlamentarul PSD Corina Creţu şi fostul secretar de stat dn timpul administraţiei Bush, Colin Powell, moment în care idiala dintre cei doi a fost compromisă.

De asemenea, acesta l-a „ţintit“ şi pe fostul preşedinte american George W. Bush şi pe membrii familie sale, însă odată cu postarea conversaţiei a vizat discreditarea lui Powell. Printre alţii, Guccifer a mai spart conturile unor personalităţi precum comedianul Steve Martin, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurări americane MetLife şi John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU.

 

Vă mai recomandăm: Guccifer este „Micul fum“, hackerul care a spart conturile de e-mail ale vedetelor ProTv. Cum îl descriu vecinii

Hackerul “Micul Fum” nu face nici o zi de închisoare. A fost condamnat la trei ani cu suspendare
 

citeste totul despre: