Gheorghe Seculici s-a retras de la conducerea PDL Arad

Gheorghe Seculici s-a retras de la conducerea PDL Arad

Gheorghe Seculici. FOTO: Adevărul

Preşedintele organizaţiei judeţene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, şi-a anunţat, sâmbătă, retragerea de la conducerea filialei, în fruntea căreia s-a aflat timp de 15 ani, afirmând că va coordona totuşi alegerile interne pentru a se asigura că vor fi corecte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Seculici şi-a anuntat oficial, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, demisia din funcţia de preşedinte al PDL Arad, după ce a fost ales, recent, preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

Seculici a afirmat că cele două funcţii nu erau incompatibile, dar că şi-a dorit să se retragă după 15 ani de la conducerea PDL Arad "pentru a da posibilitatea unei noi generaţii de a prelua şi întări organizaţia".

El a menţionat că va rămâne membru PDL şi va coordona alegerile interne, care se estimează că vor avea loc în luna septembrie.

"Ca procedură, mă retrag, dar voi coordona alegerile pentru a avea garanţia că vor fi corecte", a spus Seculici.

Întrebat dacă nu se aşteaptă la divizarea filialei în timpul competiţiei, Seculici a spus că tocmai din acest motiv va coordona alegerile, "pentru a elimina din start orice tentativă de divizare".

El a afirmat că nu ştie câţi candidaţi vor intra în cursa pentru funcţia lăsată vacantă, dar că, "probabil", printre aceştia vor fi Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, şi Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Seculici a precizat că în cursul zilei de sâmbătă se va întruni Biroul Permanent Judeţean pentru a stabili un preşedinte interimar, care va deţine funcţia până la alegerile din toamnă.

Referitor la cei 15 ani în care s-a aflat la conducerea democrat-liberalilor arădeni, Seculici a spus că "realizările PDL Arad din ultimii opt ani sunt greu de egalat de orice formaţiune politică".

"Chiar şi în condiţii de criză politică, la alegerile din 2012 PDL Arad a obţinut peste 50 la sută din voturi, adică de două ori media naţională a partidului (…) Activitatea echipei şi-a pus amprenta asupra nivelului dezvoltării economice, politice şi administrative a Aradului, devenit un exemplu pentru foarte multe administraţii," a spus Seculici, conform Mediafax.

În 20 mai, Gheorghe Seculici a fost ales preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad, el declarând, în 21 mai, pentru Mediafax, că în următoarele zile îşi va anunţa demisia din funcţia de preşedinte al PDL Arad.

Primarul Gheorghe Falcă este căsătorit cu fiica lui Seculici, Ela, iar naşul de căsătorie al acestora este preşedintele Traian Băsescu.

În ultimii doi ani, între Falcă şi Seculici au existat mai multe dispute legate de decizii politice, mai ales cele privitoare la candidaţii filialei la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

La alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad, Falcă l-a susţinut public pe Nicolae Ioţcu, deşi socrul său îşi exprimase intenţia de a deveni candidat, el pierzând în cele din urmă lupta pentru nominalizare.

De asemenea, la stabilirea listei de candidaţi pentru alegerile parlamentare, între ginere şi socru au existat neînţelegeri. Seculici îşi dorea să devină senator în Colegiul 1, dar Falcă anunţase că va candida în acelaşi colegiu. În cele din urmă, Falcă nu şi-a anunţat candidatura, ci l-a invitat pe Mihai Răzvan Ungureanu să intre în cursa pentru Senat în Colegiul 1, blocând astfel candidatura socrului. Seculici a ales, astfel, să candideze pentru Camera Deputaţilor, dar nu a obţinut mandatul, mai arată Mediafax.

Despre Falcă şi Seculici presa a relatat că au avut numeroase dispute la şedinţele de partid, unele marcate de jigniri şi îmbrânceli.

CITIŢI ŞI:

Gheorghe Seculici a fost numit preşedinte interimar al Camerei de Comerţ din Arad

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările