Galleria, mallul părăsit din Arad. O investiţie de peste 65 de milioane de euro se clatină serios

Galleria, mallul părăsit din Arad. O investiţie de peste 65 de milioane de euro se clatină serios

Mallul părăsit din Arad

Mallul părăsit din Arad. Mall-ul arădean Galleria suferă o lovitură cumplită după ce mai multe firme care funcţionau aici au decis să îşi închidă porţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi funcţionează de mai bine de patru ani, în urma unei investiţii de zeci de milioane de euro, Galleria pare a fi la un pas de colaps.

Hipermarketul Cora, care este cel mai mare chiriaş al Galleria, a anunţat că de săptămâna viitoare nu va mai funcţiona aici. Cora deţine 9.000 de metri pătraţi din totalul celor 35.000 de metri pătraţi ai Galleria.

Mallul părăsit din Arad. Cora pleacă din 1 iunie

La începutul lunii mai, reprezentanţii Cora au făcut public faptul că hipermarketul va părăsi Galleria Mall, din data de 1 iunie.

”Am primit notificarea Cora şi în acest moment explorăm toate opţiunile legale existente, contractul de închiriere fiind semnat pe o perioadă de zece ani. În acelaşi timp, suntem în diferite discuţii cu alţi operatori de hipermaketuri precum şi cu alţi retailer de calibru şi o eventuală plecare a Cora nu este sinonimă cu stoparea activităţii Galleria Arad, existând întotdeauna alte opţiuni”, afirma Danny Bercovich, CEO GTC România, la începutul lunii mai. GTC România ESTE Compania care deţine mall-ul Galleria.


De la începutul acestei luni, Cora îşi anunţa cleinţii, prin sms-uri, de reduceri substanţiale de preţuri la toate produsele. Acum rafturile hipermarketului sunt aproape goale, iar la produsele rămase se aplică reduceri şi de 70 de procente. Cu toate acestea arădenii nu se înghesuie la cumpărturi.
 

Mallul părăsit din Arad. Închiderea nu a fost confirmată

Nu doar Cora a decis să renunţe la contract, ci şi alte firme, la ora actuală mall-ul arădean pare unul pustiu. De-a lungul ultimelor luni, unele magazine de haine, pantofi, sau baruri au fost închise.

O simplă plimbare pe holurile mall-ului îţi lasă impresia unui loc în care nu ţi-ai dori să petreci prea mult timp. Primele zvonuri referitoare la posibila închidere a Galleria au apărut în Arad încă de la începutul anului 2015, însă acestea nu au fost confirmate de către reprezentanţii companiei.


Centrul comercial Galleria Arad, care are o suprafaţă netă de închiriat de 35.000 de metri pătraţi, a fost deschis în octombrie 2011, în urma unei investiţii de peste 65 de milioane de euro.

 

Vă mai recomandăm: ANALIZĂ Care sunt motivele pentru care Cora închide hipermarketul din Arad

FOTO Cel mai mare Mall din Transilvania se deschide la Braşov în 27 martie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările