FOTO VIDEO Noul stadion din Arad va arăta splendid. Primăria a investit 14 milioane de euro, fără să aştepte promisiunile Guvernului

FOTO VIDEO Noul stadion din Arad va arăta splendid. Primăria a investit 14 milioane de euro, fără să aştepte promisiunile Guvernului

Noul stadion din Arad va fi o bijuterie FOTO Ştefan Both

Construcţia stadionului „Francisc Neuman” din Arad a început în 2015. Lucările la arena cu 12.584 de locuri sunt terminate în proporţie de aproximativ 80 la sută.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Stadionul care va purta numele baronului Francisc Neuman, cel care a înfiinţat clubul fanionul al aradului, UTA, în 1945, va fi o veritabilă bijuterie. Acesta se construieşte pe locul vechiului stadion al roş-albilor, considerat cândva cel mai frumos stadion din ţară, fiind o copie fidelă a arenei Highbury, al celor de la Arsenal Londra.
 
Construcţia stadionului „Francis Neuman” a început efectiv în 2015, după demolarea vechii arene. Primul termen de finalizare a fost 2017, însă lucrările au stagnat destul de mult timp. 
 
Valoarea investiţiei se ridică la 14 milioane de euro, bani din bugetul local al Aradului. 
 
Compania Naţională de Investiţii (CNI) ar fi trebuit să contribuie cu 2,5 milioane de euro, din bugetul de stat, semnând în acest sens şi un contract cu Primăria Arad. 
 
Banii ar fi fost folosiţi pentru modernizarea nocturnei, amenajarea gazonului cu instalaţie de încălzire şi irigare.

 


Nu au aşteptat după promisiunile Guvernului
 
Conform municipalităţii din Arad, deşi s-au pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii toate documentele necesare demarării investiţiilor promise, CNI a tras de timp cu realizarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic, dând dovadă de dezinteres total faţă de oraşul de pe Mureş.

 
 
“Constatând lipsa de respect a Guvernului PSD pentru această investiţie, am demarat noi studiul de fezabilitate pentru amenajarea gazonului, a instalaţie de încălzire şi a celei de irigare. Trebuie spus că până şi consilierii locali PSD au fost de acord cu această iniţiativă, ceea ce dovedeşte lipsa de încredere a acestora faţă de CNI. În încheiere le mulţumesc arădenilor pentru înţelegere şi pentru că nu şi-au pierdut încrederea în administraţia locală”, spunea fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, în primăvara anului 2018.
 

Aşadar, toate investiţiile făcute până acum au fost suportate din bugetul local. Cei de la Primăria Arad susţin că dacă CNI va dori totuşi să-şi respecte angajamentele luate, au temeiul legal să plătească retrsopectiv investiţiile pe care şi le-au însuşit iniţial.
 
 
Inaugurarea arenei va avea loc în 2020
 
Stadionul va avea 12.584 de locuri, iar tribunele vor fi acoperite integral. Lucările la arena „Francisc Neuman” sunt terminate în proporţie de aproximativ 80 la sută. 
 
 
Municipalitatea nu a anunţat încă data exactă a inaugurării stadionului, dar aceasta va avea loc în prima parte a anului 2020.
 
 
Una dintre peluze are deja toate scaunele în culorile clubului UTA, roşii (cele mai multe) şi albe. Acum se lucrează la montarea scaunelor la peluza dinspre Calea „Aurel Vlaicu”, iar în scurt timp se vor pune scaunele şi la Tribunele I şi II. Instalaţia de nocturnă este la locul ei, iar în ce priveşte suprafaţa de joc, mai trebuie să sosească doar gazonul. 
 
 
În paralel se lucrează şi la finalizarea vestiarelor, a sectorului oficial de la Tribuna I.
 
 
În curând vor fi scoase la licitaţie şi celelate lucrări necesare finalizării arenei. 
 
 
Va fi amenajată şi o parcare de 300 de locuri pentru maşini mici şi 20 de locuri pentru autocare. Sub Peluza Sud se va construi un hotel. 
 

 
Stadionul urmează să fie omologat pentru găzduirea de meciuri din Liga Campionilor. 

 
 Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: