FOTO Sute de umbrele multicolore acoperă strada pietonală Meţianu

FOTO Sute de umbrele multicolore acoperă strada pietonală Meţianu

Este vorba despre 400 de umbrele

Strada pietonală Meţianu din municipiul Arad a fost acoperită de sute de umbrele multicolore. Acestea au fost instalate deoarece pe strada respectivă se va desfăşura o parte din târgul organizat în cadrul Zilelor Aradului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel,  Primăria Arad pune în practică acest proiect iniţiat în Timişoara de către Asociaţia Noi Re-Creăm.
Cele 400 de umbrele vor acoperi strada până în 25 august. Astfel, strada va fi umbrită în zilele călduroase, iar vizitatorii standurilor ce vor fi amplasate nu vor suferi din cauza arşiţei.

„Am dorit ca în aceste zile de sărbătoare să le facem o surpriză arădenilor cu un decor special, vesel şi plin de culoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici.

În Timişoara, Asociaţia Noi Re-Creăm a implementat acest proiect în cursul lunii iunie. Instalaţia de umbrele a atras şi persoane din alte oraşe şi chiar din afara ţării, vizitatorii dorind să îşi facă fotografii sub cupola de umbrele multicolore. 

 
Foto

Ciruclaţie închisă

De asemenea, pe perioada desfăşurării evenimentului cultural „Zilele Aradului”, pe arterele de circulaţie din centrul municipiului se vor produce o serie de schimbări menite să fluidizeze traficul, astfel: începând cu data de vineri, 15 august se deschide traficul auto pe strada A.D. Xenopol şi Bulevardul Decebal, până la data de 25 august, inclusiv. După această dată traficul pe aceste artere va fi interzis din nou, pentru continuarea lucrărilor edilitar-gospodăreşti care se desfăşoară de câteva săptămâni.

Tot în perioada desfăşurării „Zilelor Aradului” se va schimba şi sensul de mers pe strada Unirii, participanţii la trafic urmând să circule dinspre Teatrul de Stat Arad înspre Bd. Decebal, cu „obligatoriu la dreapta” înspre Bd. Nicolae Bălcescu, respectiv Piaţa Romană.

Nu în ultimul rând, în perioada menţionată anterior se va interzice accesul auto al maşinilor pe „breteaua” auto din spatele Teatrului de Stat şi în Piaţa Avram Iancu, pe sensul de mers înspre Piaţa Romană.

Poliţia Locală roagă participanţii la trafic, pe această cale, să înţeleagă efortul municipalităţii de a proceda în aşa fel încât evenimenul „Zilele Aradului” să se desfăşoare în modul cel mai plăcut cu putinţă, fără a impieta asupra bunului mers al traficului pe şoselele din centrul municipiului.

 

Vă mai recomandăm: Zece zile de sărbătoare pentru arădeni

FOTO Arta coboară în stradă pentru o săptămână. Strada Alba Iulia va fi acoperită cu umbrele

Începând din acest an, Primăria Timişoara a decis organizarea Festivalului Artelor, un eveniment care are darul să înlocuiască “Timişoara – Mica Vienă”, care s-a derulat în timpul administraţiei precedente.

Umbrele au fost montate miercuri 

Imagini din aceeasi galerie
  • Umbrele au fost montate miercuri 
  • Strada Meţianu este acoperită de umbrele colorate
  • Sunt 400 de umbrele colorate 
  • Umbrele colorate, pe Meţianu 
  • Strada Meţianu 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările