UPDATE FOTO Sute de arădeni au gustat din delicatesele gătite în prima zi a Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de arădeni au ales să-şi petreacă ziua de sâmbătă pe Ştrandul Neptun, unde a avut loc prima zi a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, chiar dacă vremea a fost potrivnică.

UPDATE Chiar dacă nici în cea de-a doua zi a Campionatului de Gătit vremea nu ţine cu organizatorii, concursul a început pe Ştrandul Neptun. Bucătarii vor găti astăzi mai mult preparate din peşte şi pizza. 

Vorbim despre cel mai complex eveniment gastronomic din Sud-Estul Europei, la care participă competitori din România şi din străinătate. Radu Zărnescu, organizatorul campionatului, a avut grijă ca prima zi a evenimentului să se desfăşoare ca la carte.

După aperitivele reci preparate de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă au urmat preparatele calde. Primii care au terminat de gătit au fost cei de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad. Aceştia au preparat trei feluri de mâncare: fasole cu ciolan, mazăre cu cârnaţi şi mămăliguţă cu sarmale. De asemenea, aceştia au mai pregătit şi o „tocăniţă de primăvară” din care a degustat juriul. Adrian Bîcleşan, comandantul  Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad, a declarat că preparatul special a fost inspitat din bucătăria franceză.

După-amiază, cei prezenţi pe ştrand au putut gusta friptură de purceluşi de lapte la grill şi tocană marinată de miel. Este vorba despre grill–ul uruguaian.

De asemene, în cadrul evenimentului au avut loc numeroase cursuri de asociere a vinurilor cu mâncarea, oferite gratuit publicului de către somelieri. Ziua de sâmbătă s-a încheiat prin oferirea premiilor celor mai buni bucătari.

Duminică programul este următorul:

08:00 – Înscrierea concurenţilor;
10:00 – Arad’s Chefs Challenge (profesionişti – probă individuală), partea 1 – categoria porc;
11:00 – Startul competiţiei de preparate culinare reci la categoriile peşte, patiserie şi carving (sculptură în fructe şi legume);
12:00 – Masters of Flames, categoria fel de bază la ceaun (coş secret de ingrediente);
12:30 – Prezentarea celui mai avansat cuptor de pizza din lume (prezintă Bilancia Exim);
13:00 – Startul Campionatului Naţional de Pizza. Sesiuni de degustări;
13:30 – Şcoala vinului – cursuri de asociere a vinurilor cu mâncarea, oferite gratuit publicului de către somelieri;
14:00 – Arad’s Chefs Challenge (profesionişti – probă individuală), partea a 2–a – categoria peşte; 14:15 – Gastro Show cu specific oriental: miel la cuptor, kebab şi humus. Găteşte şi prezintă Chef Odeh Abu Elhawa (Israel). Sesiuni de degustări;
14:30 – Încetarea competiţiei de preparate reci, deliberarea juriului;
15:00 – Gastro Show: miel împachetat în lut şi gătit în groapă cu jar. Sesiuni de degustări;
15:30 – Bufet de gustări prezentat în cinstea zilei Naţionale a Italiei (degustări de produse tradiţionale din Italia, spumant Proseco);
16:00 – Gastro Show în cinstea italienilor, tocană vânătorească din carne de cerb. Găteşte şi prezintă Marcel Iorga. Sesiuni de degustări;
16:30 – Încetarea competiţiei la ceaune. Sesiuni de degustări la standurile echipelor;
17:00 – Încetarea competiţiei de pizza;
17:30 – Gastro Show cu specific moldovenesc: sarmale cu mămăligă şi pârjoale cu cartofi copţi. Prezintă Chef Gigi Fedeleş (Cavalerul Medieval);
18:00 – Parada Somelierilor (Organizaţia Somelierilor din România), prezintă incursiune în lumea vinurilor cu Marian Timofti, preşedintele OSR;
18:30 – Concurs de spălat–viteza a vaselor din bucătarie – premii oferite de Henkel România;
19:00 – Cina Suedeză: somon afumat cu legume la cuptorul de pizza. Prezintă Chef Tibi Kiss. Sesiuni de degustări;
20:00 – Decernarea premiilor;
21:00 – Încetarea programului.

Mai puteţi citi: Cel mai complex eveniment gastronomic din Sud-Estul Europei va avea loc la Arad

Mii de porţii de mâncare vor fi servite gratuit la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite