FOTO Proiect pentru tineri: „O oră din timpul meu este egală cu o oră din timpul tău”

FOTO Proiect pentru tineri: „O oră din timpul meu este egală cu o oră din timpul tău”

Voluntarii sunt implicaţi în acest păroiect

Asociaţia Educatio derulează proiectul „ONYX”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune - Serviciul European de Voluntariat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiectivele proiectului sunt: facilitarea de experienţe de învăţare non-formale pentru voluntari, dezvoltarea în rândul tinerilor a competenţelor de bază în acordarea primului ajutor şi dezvoltarea unui stil de viaţa sănătos, prin implicarea în activitaţi sportive şi, de asemenea, activităţi în aer liber, dezvoltarea abilitaţilor sociale/interpersonale/interculturale a tinerilor internaţi în spital cu probleme de sănătate din comunitaţile gazdă din Romania.

Totodată, se are în vedere şi creşterea interesului tinerilor în ceea ce priveşte practica de voluntariat în favoarea persoanelor care au dificultăţi de sănătate.

Voluntarii implicaţi în acest proiect iniţiază în Arad metoda TIME BANKING. Aceasta presupune un schimb între oameni, unde timpul este pricipala monedă.

„Pentru fiecare oră pe care vrei să o depozitezi în banca timpului, eşti în măsură să ‘retragi’ echivalentul în timp atunci când ai nevoie. O oră din timpul meu este egală cu o oră din timpul tău, indiferent de orice ai ales să schimbi”, acesta este mesajul organizatorilor pentru cei interesaţi să devină parte a acestui proiect.
Concret, acest proiect presupune un schimb între tineri care sunt pricepuţi în diverse domenii. Un tânăr care vorbeşte engleză şi vrea să împărtăşească altui tânăr din cunoştinţele sale poate să îi ceară acestuia la schimb un alt serviciu, spre exemplu să îi gătească, să îi repare calculatorul. Acest gen de schimburi este practic în rândul tinerilor din Europa şi înglobează principiul de a oferi un serviciu şi de primi ceva la schimb.

Pentru mai multe  informaţii cei interesaţi se pot prezenta în fiecare miercuri  între orele 16:30 - 18:30 şi Joi între orele 11:00  – 13:00 pe Bulevardul  Revoluţiei  nr.81, Arad, pot consulta website-uk  http://php-educatio.rhcloud.com/?page_id=2920, pagina de Facebook: arad EVS ONYX project, precum şi adresa de e-mail: onyx.evs@gmail.com.

 

Mai puteţi citi: Asociaţia Educatio şi-a prezentat proiectele în Germania

În perioada 18-20 aprilie a avut loc la Dresda (Germania) un workshop pentru tineret în cadrul proiectului european Cities for you, cities for Europe, derulat de către municipalitatea din Strasbourg, în parteneriat cu oraşele Dresda, Graz (Austria), Trikala (Grecia), Stara Zagora (Bulgaria), Kaunas (Lituania), respectiv Arad şi Iaşi (Romania).

Târgul colegiilor şi şcolilor private de elită „World Education Fair” vine din nou la Bucureşti, în acest weekend

Reprezentanţii a 30 de şcoli private de elită şi colegii din Anglia, Elveţia, Austria, Germania şi Canada vin în România la târgul „World Education Fair”, care va avea loc la hotelul "Athenee Palace Hilton" din Bucureşti, pe 7 şi 8 decembrie, între orele 10:00 şi 17:00.

Proiectul este adresat tinerilor 

Imagini din aceeasi galerie
  • Proiectul este adresat tinerilor 
  • Proiectul este adresat tinerilor 
  • Voluntarii sunt implicați în proiect 
  • Voluntarii implicați în acest proiect inițiază
în Arad metoda TIME BANKING
  • Informații despre proiect se pot găsi pe website
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările