FOTO Pompierii arădeni vor interveni în această iarnă cu o autoşeniletă de ultimă generaţie

FOTO Pompierii arădeni vor interveni în această iarnă cu o autoşeniletă de ultimă generaţie

Autoşenileta are un scăzut mic de combustibil

Aradul are de astăzi un vehicul pentru dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, necesar pentru intervenţii de natură specială. Vehiculul, o autoşeniletă, este prevăzut cu şenile pentru zăpadă şi gheaţă, conferindu-i astfel o putere mărită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plus, se poate transforma în vehicol amfibie pentru traversarea apelor. Valoarea achiziţiei este de 220.965 lei, fără TVA.

„Ne preocupă siguranţa cetăţenilor, iar achiziţionarea autoşeniletei înseamnă o investiţie care vine în ajutorul cetăţenilor, când aceştia se confruntă cu situaţii dificile. Am observat modul în care s-a intervenit în alte zone ale ţării, cu acest tip de vehicul, în zone izolate sau greu accesibile. Am considerat că şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad trebuie să fie dotat cu o astfel de şeniletă”, a declarat Nicolae Ioţcu.

La rândul său, George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, a precizat că „autoşenileta poate fi folosită pentru orice tip de intervenţii ale Inspectoratului. Este un mijloc modern de deplasare şi de intervenţie, care poate duce la salvarea vieţii unor oameni”.

Autospeciala este dotată inclusiv cu sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime, maşina urmând a deservi întregul judeţ. Aradul se numără printre puţinele judeţe dotate cu un astfel de vehicul.

Autoşenileta pe opt roţi este echipată cu motor de 784 cc şi se caracterizează printr-o excelentă economie de carburant (consum de doar 3 litri pe oră), pornire la temperaturi scăzute şi performanţe constante la mare altitudine.

Este prevăzută cu perete anti-foc şi pardoseală uşor de deschis. Are o capacitate de transport de şase locuri şi o targa de transport victime.

Vă mai recomandăm: Superlativele ISU Hunedoara: Zoltan Gagyi a fost ales Pompierul anului 2014

Sportivii ISU Vrancea, locul III la competiţia de fotbal-tenis

Imagini din aceeasi galerie
  • Utilajul este unul modern
  • Vehiculul a costat peste 200 de mii de lei
  • Autoşenileta poate fi folosită pentru orice tip de intervenţii
  • Vehiculul este pe opt roţi
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările