FOTO Au modernizat drumul, dar au „uitat“ stâlpul fix în mijlocul intersecţiei. Primar: „Am trimis nenumărate sesizări la CNAIR“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stâlpul din mijlocul drumului FOTO Tiberiu Pfiszter
Stâlpul din mijlocul drumului FOTO Tiberiu Pfiszter

Constructorii care au modernizat un drum din localitatea arădeană Zerind au lăsat în mijlocul intersecţiei un stâlp de electricitate care este un real pericol pentru şoferi. De altfel, cel care a sesizat situaţia aberantă este chiar un motociclist care a trecut prin zona respectivă.

GALERIE FOTO

Stâlpul de electricitate a fost uitat efectiv în mijlocul drumului de către constructorii care au realizat lucrări de infrastructură, fiind un veritabil pericol pentru şoferi, mai cu seamă că nu este nici semnalizat, nici îngrădit. 

Fotografii cu acest stâlp au fost postate pe Facebook de către timişoreanul Tiberiu Pfiszter.

„Acum ce cap au avut cei care au lăsat un stâlp fix, dar fix, în mijlocul şoselei, amplasat frumos în viraj ca să nu îl vezi la timp, nu mai contează. Bonus, o ditamai cutie de tablă agăţată la nivelul farurilor, aşa încât să ai impresia că treci pe lângă stâlp şi poc, ţi-a ciobit tabla farul - dovadă mormanul de cioburi. Asta dacă nu vii puţin mai lansat, mai neatent şi te propteşti frontal în stâlp”, a scris Tiberiu Pfiszter.

Acesta îi învinovăţeşte pentru situaţia aberantă, în egală măsură, pe cei care au făcut lucrarea, dar şi pe cei care au semnat recepţia ei.

Zerind FOTO T.Pfiszter

Lucrarea din Zerind a făcut parte din proiectul de reabilitare a drumului Arad-Oradea şi a fost executată de compania italiană Astaldi, iar benefiara ei este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lucările au fost încheiate în urmă cu aproape cinci ani, iar de atunci, pare incredibil, dar stâlpul este în continuare în mijlocul drumului. 

Zerind FOTO T.Pfiszter

Primarul Zerindului, Alexandru Simandi, a depus nenumărate sesizări la CNAIR, dar problema nu s-a rezolvat.

„Nu e o situaţie nouă, doar că acum a ajuns informaţia la dumneavoastă. Lucrările la drumul Arad-Oradea au început acum zece ani. Au fost făcute de Astaldi. Cred că sunt deja cinci ani de când au terminat. Au lăsat acest stâlp de electricitate aşa cum îl vedeţi. Am trimis multe sesizări la CNAIR, dar degeaba. Nu se deranjează nimeni să vină să rezolve problema, să mute acest stâlp. Ce pot să spun? O lucrare ca în România... de te doare mintea! Din păcate, nou nu putem face nimic, nici nu îmi permite legea, dar şi costă. Am înţeles că cei de la CNAIR nu ar fi făcut recepţia acelei lucrări. Şi stâlpul nu e singura problemă, au făcut şi nişte marcaje total aiurea”, a declarat primarul Alexandru Simandi, pentru „Adevărul”.


După cum se vede pe Google Maps, stâlpul era în drum în vara anului 2018

Zerind FOTO T.Pfiszter

Şoferii care virează spre satul Iermata Neagră trebuie să fie foarte atenţi. ”Stâlpul de electricitate are la bază şi acea cutie unde se află întrerupătorul pentru iluminatul stradal. Au fost câteva maşini care au intrat deja în stâlp”, a mai spus Simandi.

Stâlp Zerind


Surse din CNAIR ne-au confirmat că lucrarea, deşi este terminată de mult timp, nu a fost recepţionată. Unul din motive este tocmai modul în care a fost executată lucrarea, cu multe probleme şi neconforme cu caietul de sarcini. Stâlpul de electricitate din Zerind este chiar una dintre probleme.   

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite