FOTO Lanţ uman pentru trecerea Cetăţii Aradului la municipalitate

FOTO Lanţ uman pentru trecerea Cetăţii Aradului la municipalitate

Protestatarii doresc cetatea pentru arădeni

Aproximativ cinci sute de arădeni au luat parte la un protest inedit care are în centru Cetatea Aradului. Oamenii au făcut un lanţ uman în jurul zidurilor cetăţii şi au solicitat trecerea acesteia de la minister la municipalitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lanţul uman s-a întins pe o lungime de un kilometru. Participanţii au răspuns invitaţiei asociaţiei ”Cetatea pentru arădeni” şi au purtat în mâini baloane sau pancarte.

Cei prezenţi au lansat, în partea finală a protestului, 231 de lampioane, marcând astfel existenţa de 231 de ani a cetăţii.

”Este singura unitate militară cantonată într-o cetate în toată Europa. În plus, este o unitate militară în centrul unui oraş mare. Prin acţiunile noastre vrem să sensibilizăm atât administraţia locală cât şi Ministerul Apărării Naţionale, care are în administrare această cetate a arădenilor. Ne dorim ca municipalitatea să obţină cetatea şi să organizeze un concurs internaţional de proiecte, pentru a se obţine fonduri europene în vederea reconversiei. Credem că aleşii trebuie să asculte de arădeni, pentru că suntem mulţi şi noi îi votăm. Nu ne putem explica de ce la MApN s-a blocat transferul cetăţii”, a declarat Livius Ioja, preşedintele asociaţiei ”Cetetea pentru arădeni”.

Vă mai recomandăm: FOTO Lanţ uman în deschiderea Săptămânii Prevenirii Criminalităţii

Cel mai mare lanţ uman pe o pârtie din România se formează în acest weekend, la Pârtia Transalpina Ski

Aproximativ 500 de arădeni au luat parte la protest

Imagini din aceeasi galerie
  • Aproximativ 500 de arădeni au luat parte la protest
  • 231 de lampioane au fost lansate
  • Asociaţia Cetate pentru Arădeni a luat iniţiativa protestului
  • Lanţul uman s-a întins pe un kilometru
  • Organizatorii spun că asemenea acţiuni de protest vor mai avea loc
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările