FOTO Cadrele didactice din judeţul Arad au pichetat Prefectura

FOTO Cadrele didactice din judeţul Arad au pichetat Prefectura

Profesorii au pichetat Prefectura

Cadrele didactice din judeţul Arad şi-au manifestat astăzi nemulţumirea în faţa Prefecturii faţă de modul în care le sunt tratate problemele. Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad a obţinut aviz favorabil pentru pichetarea instituţiei, între orele 12.00 – 14.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cadrele didactice din judeţul Arad au înaintat o serie de revendicări către conducerea Guvernului şi Ministerul Educaţiei.

„De-a lungul anilor au existat mai multe revendicări, dar din păcate nu au fost rezolvate nici după schimbarea Guvernului, în anul 2012. Ne doream fixarea anumitor ţinte de timp pentru ca solicitările noastre să fie puse în practică, dar nici acest lucru nu s-a realizat. În consecinţă conducerea naţională a sindicatului nostru, care reprezintă peste 180 de mii de cadre didactice a luat decizia pichetării prefecturilor”, a declarat Dănuţ Ienăşescu, liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad. După pichetarea Prefecturii Arad, o delegaţie a profesorilor a lăsat lista cu revendicări pentru a fi trimisă Guvernului Ponta.

Printre revendicările înaintate de profesori se numără modificarea componenţei consiliului de administraţie, astfel încât ponderea personalului didactic şi personalului de conducere din unitate să constituie o majoritate simplă; renunţarea la finanţarea „per elev/preşcolar” în învăţământul preuniversitar de stat; reintroducerea dispoziţiei referitoare la reducerea normei didactice de predare pentru cadrele didactice cu gradul didactic I şi peste 25 de ani vechime în învăţământ, fără diminuarea salariului; cadrele didactice educator/educatoare, invăţător/învăţătoare să fie menţinute în sistemul educaţional, fără a fi obligate să să finalizeze studii universitare de licenţă; posibilitatea personalului didactic de a fi pensionat la cerere, cu trei ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia pensiilor; acordarea gradaţiei de merit şi personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Profesorii mai vor deblocarea posturilor, depolitizarea învăţământului preuniversitar, modificarea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor, debirocratizarea sistemului de învăţământ şi decontarea navetei.

 

 

Vă mai recomandăm: Sute de profesori au pichetat inspectoratul

Peste 800 de profesori au pichetat timp de două ore Inspectoratul Şcolar Judeţean din Buzău în speranţa că îşi vor primi drepturile salariale majorate la finele anului trecut.

Sindicaliştii de la „Spiru Haret” au pichetat sediul Ministerului de Finanţe

Peste 50 de sindicalişti de la Federaţia „Spiru Haret” au pichetat, marţi, sediul Ministerului de Finanţe, între orele 11.00 şi 12.30, nemulţumiţi de întârzierea salariilor ca urmare a schimbării procedurilor de întocmire a documentelor de plată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Profesorii au pichetat Prefectura 

Imagini din aceeasi galerie
  • Profesorii au pichetat Prefectura 
  • Protestatarii au purtat șepci inscripționate 
  • Profesorii au pichetat Prefectura 
  • Cadrele didactice fac parte din Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad 
  • Cadrele didactice fac parte din Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad 
Distribuie imaginea
citeste totul despre: