FOTO Arădenii vor începe un maraton de acţiuni pentru strângerea de fonduri destinate spitalului

FOTO Arădenii vor începe un maraton de acţiuni pentru
strângerea de fonduri destinate spitalului

Cei care s/au unit pentru a demara acţiuni FOTO Claudia Untaru

Arădenii nu se lasă până nu vor reabilita toate etajele Compartimentul Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anamaria Nyeki Popa, preşedintele Asociaţiei Cetatea Voluntarilor Arad, iniţiatoarea proiectului de reabilitare al Compartimentul Boli Infecţioase Copii  a organizat, astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, o conferinţă de presă.  La conferinţă au participat arădenii care în următoarea perioadă se vor implica în acţiuni privind adunarea de fonduri pentru renaovarea Compartimentul Boli Infecţioase Copii.

De asemenea, Anamaria Popa, preşedintele Asociaţiei Cetatea Voluntarilor Arad a prezentat astăzi, în cadrul conferinţe stadiul lucrărilor la Compartimentul Boli Infecţioase Copii şi a prezentat numărul de SMS destinat strângerii de fonduri pentru finalizarea proiectului ”Cu drag pentru viitor” - 8847.

La eveniment au participat: Iustin Cionca preşedintele Consiliului Judeţean Arad, ec. Carmen Lucuţa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, echipa de baschet  FCC ICIM Arad dar şi numeroşi arădeni care s-au alăturat proiectului  ”Cu drag pentru viitor”.

Anamaria Popa, preşedintele Asociaţiei Cetatea Voluntarilor Arad, a declarat că ”Înainte de toate aş vrea să mulţumesc tuturor celor implicaţi în proiectul ”Cu drag pentru viitor”. Datorită vouă, a tuturor celor care aţi venit alături de noi, campania noastră a fost extrem de apreciată inclusiv în afara graniţelor judeţului Arad. Zilele trecute ne-am întors de la Bucureşti, de la Gala ”Oameni pentru Oameni”, învingători. Iar când spun învingători mă refer la toţi cei care au contribuit câtuşi de puţin în acest demers de modernizare a Compartimentului Boli Infecţioase Copii. Campania noastră a fost desemnată drept cea mai bună campanie de strângere de fonduri din România. Până în acest moment am reuşit să strângem peste 65.000 de euro şi totodată, bunuri în valoare de 42.730 de euro. Cu banii strânşi până acum am reuşit să modernizăm etajul superior al secţiei, în acest moment aflându-ne la introducerea fluidelor medicale. Odată cu finallizarea etajului superior, ne vom muta, pe rând, la scările de acces şi pe etajul inferior. Pentru finalizarea întregii lucrări, proiectul va mai avea nevoie de aproximativ 130.000 de euro. Pentru aceste fonduri, o mulţime de oameni frummoşi a venit alături de noi şi a demarat o mulţime de evenimente menite să sprijine proiectul nostru, al tuturor arădenilor. 

Totodată, începând cu 15 noiembrie campania noastră beneficiază şi de un număr de SMS, prin care oricine poate să doneze suma de 4 euro acestei cauze. Tot ce trebuie să faceţi este să trimiteţi un SMS cu textul ”cu drag” la numărul 8847. Pentru această etapă de campanie, prin SMS, am ales şi câţiva ambasadori ai proiectului. Oameni importanţi pentru comunitatea arădeană, oameni care s-au făcut cunoscuţi în toată ţara prin ceea ce reprezintă ei şi prin munca lor. Primii doi ambasadori ai proiectului sunt doamna Eli Lăslean şi echipa de baschet FCC ICIM Arad. Alături de aceştia vor mai veni şi alţi ambasadori pe care îi vom anunţa oficial în perioada următoare. Aceşti oameni frumoşi şi inimoşi ne vor ajuta să ducem mai departe mesajul nostru. Vă mulţumesc tuturor, încă o dată, pentru că sunteţi alături de proiectul Cu drag pentru viitor.”


Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca,  a declarat că  ”Este o mare bucurie să vedem astăzi proiectul de la Compartimentul Boli  Infecţioase Copii aproape de finalizare! Nu este primul, dar este cel mai important exemplu al implicării societăţii civile în modernizarea Spitalului Judeţean. Doamnă Anamaria Popa, vă felicit pentru că aţi adunat împreună toţi actorii sociali importanţi, de la administraţie la Biserica Ortodoxă, de la companiile private la organizaţii non-guvernamentale şi arădeni de toate ocupaţiile, de la sportivi la jurnalişti. Îi felicit şi pe toţi cei care au subscris la acest proiect şi le mulţumesc celor care şi-au pus aptitudinile, pasiunile sau timpul liber în slujba celei mai importante cauze a comunităţii noastre, modernizarea Spitalului Judeţean.
 


De asemenea, mă bucur că am mulţi colegi, cunoscuţi sau prieteni care s-au implicat în campania de strângere de fonduri. Aceasta secţie cu care ne mândrim pe bună dreptate este rezultatul efortului colectiv al comunităţii arădene, al implicării totale a societăţii civile într-o cauză a Aradului. Vă felicit pe toţi şi vă mulţumesc!”

Doar cuvinte de mulţumire a avut şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, ec. Carmen Lucuţa, care a spus că ”Nu pot decât să vă mulţumesc! Este extraordinar ce a realizat o comunitate unită! O felicit pe Anamaria Popa pentru dăruirea şi implicarea de care a dat dovadă în cadrul acestui proiect şi pentru faptul că într-un timp atât de scurt a reuşit să mobilizeze un oraş întreg pentru a veni în ajutorul spitalului. Ceea ce aţi făcut dumneavoastră demonstrează, în primul rând, grija faţă de semeni.”

Sponsorii prezenţi la eveniment au vorbit despre acţiunile pe care le-au organizat sau urmează să le organizeze în scopul strângerii de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Compartimentul Boli Infecţioase Copii. Unii vor organiza spectacole, alţii târguri de Crăciun în timp ce proprietari ai unor restaurante vor dona banii încasaţi pe parcursul unei zile.

 

Mai puteţi citi: Toate încasările de la deschiderea unui restaurant au fost donate pentru reabilitarea secţiei de Boli Infectioase Copii

Femeia care renovează voluntar o secţie pentru copii în spitalul din Arad. „Au fost momente în care am vrut să dăm înapoi banii adunaţi cu greu“

citeste totul despre: