„Exportul” de afgani continuă la frontiera de vest a României. Tot mai multe camioane cu migranţi ascunşi

„Exportul” de afgani continuă la frontiera de vest a României. Tot mai multe camioane cu migranţi ascunşi

Migranţi afgani ascunşi printre mărfurile din camion FOTO Poliţia de Frontieră

În ultimele 24 de oare, nu mai puţin de 26 de migranţi din Afganistan au fost depistaţi încercând să treacă ilegal frontiera de vest a ţării. Erau fie ascunşi în camioane cu marfă, fie încercau să treacă graniţa pe ascuns, pe jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din judeţele Bihor şi Arad au prins, în ultimele 24 de ore, 26 de migranţi din Afganistan, printre care şi minori, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în camioane cu mărfuri sau pe jos, pe la frontiera verde.

„În data de 19.01.2021, în jurul orei 11.30, poliţiştii din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, înălbitor, pe ruta România - Estonia. În urma efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, opt cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei de Frontieră.

Şi poliţiştii de frontieră arădeni de la Vărşand au depistat, la aproximativ 300 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, patru persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

„Deoarece aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului, pentru cercetări. Ulterior, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, un adult în vârstă de 22 de ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani”, se arată în comunicat.

Puţin mai târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand din judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani, conducând un TIR înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci aglomerate din lemn (PAL), pe ruta România – Ungaria.

”În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport şi au descoperit astfel, în interiorul automarfarului, cinci persoane, ascunse printre marfa transportată. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani”, se mai arată în comunicat.

Tot pe 19 ianuarie, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au fost descoperite ascunse, în compartimentul marfă al unui alt TIR care transporta role metalice, pe ruta România – Luxemburg, trei persoane. În scurt timp, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt trei tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani.

Tot marţi, în jurul orei 23.30, poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, după efectuarea controlului amănunţit al unui TIR, au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane. Şoferul, cetăţean român, transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, pe ruta România –Cehia, piese auto.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt tot cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 41 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegala a frontierei de stat, ancheta penală vizându-i atât pe migrabţi, cât şi pe cei care i-au ajutat să încalce legea.

Vă recomandăm şi:

Şoferi români, puternic implicaţi în reţelele de trafic de migranţi. 14 afgani au fost la un pas de a muri îngheţaţi în două camioane frigorifice, la fel ca în 2019

Cozi imense de tiruri, lungi de câţiva kilometri, în vămile de la frontiera de vest a României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările