Expo Arad Internaţional are de astăzi o hală modernă

Expo Arad Internaţional are de astăzi o hală modernă

Noua hală de la Expo Foto Claudia Untaru Creţu

O nouă hală a Complexului Expo Arad Internaţional a fost inaugurată astăzi în prezenta unui public numeros. La eveniment au participat si oficilaităti locale.

Pavilionul central va pune la dispoziţie 2650 mp suprafaţă utilă, un restaurant pentru 70 de persoane, o sală de conferinţă de 700 de locuri dotată cu sistem de scaune de conferinţe, tip tribună şi structură modulară pentru evenimente, sistem audio video, sistem de traducere simultană, sală modulară de conferinţă de 300 de locuri cu perete amovibil care permite realizarea a 6 săli de workshop de 50 de persoane. Reprezentanţii Expo Arad spun că extinderea complexului expozţional cu noul centru oferă posibilitatea organizării unor evenimente de amploare, găzduind simultan expoziţii, conferinţe, întâlniri de afaceri şi alte tipuri de acţiuni a căror rezultate se vor reflecta în mod pozitiv asupra mediului economic arădean.

„Inaugurăm astăzi cea de-a treia hală expoziţională. Aradul se lansează în această competiţie serioasă a activităţi expoziţionale naţionale, unde la capitolul provincie este şef de pluton, dar Aradul îşi propune să continue această dotare şi să înceapă să semene cu spaţiile şi complexele din străinătate. Din păcate în România nu sunt multe asemenea exemple”, spune Nicolae Băcanu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

Pavilionul A de la Expo a fost contruit în anul 2002, Pavilionul B în anul 2005, iar la Pavilionul AB a început construcţia în 2011. Acesta din urmă a fost construit în cadrul proiectului AB-Expo, din Programul de Cooperare Transfrontalieră HURO 2007 - 2013. Proiectul are o valoare de 4.169.304 euro.

Astfel, 90 % din investitie este din fonduri europene, 8 % a fost contributia Guvernului României şi 2 %  a Camerei de Comert Arad. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: