Elevii învaţă printr-un proiect să înţeleagă mai bine fizica şi chimia şi să-şi îmbunătăţească desprinderile IT

Elevii învaţă printr-un proiect să înţeleagă mai bine fizica şi chimia şi să-şi îmbunătăţească desprinderile IT

Proiectul Eramus+

La Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” continuă proiectul Erasmus+, KA2, proiect de parteneriat strategic pentru susţinerea schimbului de bune practici în domeniul şcolar intitulat “Letיs get together and play Physics”, finanţat de Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesoara Carmen Crişan spune că  proiectul se derulează pe durata a doi ani, începând din 1 septembrie 2016, până în 31 august 2018 şi este un parteneriat între şase ţări: Romania, Ungaria –ţara coordonatoare, Italia, Turcia, Polonia şi Slovacia.

Derularea proiectului îi va ajuta pe elevi, printre altele, să înţeleagă mai bine fizica, chimia, să îşi îmbunătăţeasca deprinderile IT, să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Pentru profesorii de ştiinţe, proiectul este un schimb de bune practici în predarea acestora şi implementarea unor metode noi, atractive de predare.

În perioada 16 octombrie – 21 octombrie 2017 elevii şi profesorii şcolilor partenere şi cei ai Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” au participat în Arad la mobilitatea din proiect “Festival of Science”(Festivalul Ştiinţei).


„Agenda de lucru a fost foarte variată şi a cuprins: ateliere de lucru unde s-au realizat experimente de fizică, prezentări de centre de cercetare în fizică din cele şase ţări, pregătirea şi desfăşurarea Festivalului Ştiinţei ediţia a XI-a, vizite tematice la Universitatea de Vest Timişoara, la Experimentariu TM şi la Universitatea Oradea. Lucrul în echipă a fost o experienţă interesantă pentru elevii şcolii noastre care au avut de învăţat din activităţile desfăşurate, au interacţionat cu elevii din ţările partenere, au legat prietenii. Urmează mobilitatea în Italia!” a declarat director prof. Flavia Frăţilă.

 

Vă mai recomandăm: Proiect Erasmus+, la final, la Şcoala „Alexandru cel Bun“ din Bacău. Schimb de experienţă pentru profesori şi elevi din cinci ţări

Sute de mii de euro atraşi în Sălaj prin proiectele Erasmus+. Care sunt şcolile câştigătoare
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările