De Ziua Europeană a Patrimoniului, arădenii vor putea vizita Cetatea

În fiecare an, în luna septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, cetăţenii Europei sunt invitaţi să viziteze monumente istorice din orașele bătrânului continent. Evenimentul oferă posibilitatea de a descoperi nu numai monumente istorice protejate, ci şi situri sau zone mai puţin cunoscute care, în mod obişnuit, nu sunt accesibile publicului larg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, în data de 18 septembrie 2010, cu ocazia celei de-a V-a ediţiii a Zilei Europene a Patrimoniului la Arad, se vor deschide porţile unuia din cele mai importante monumente istorice din regiune: Cetatea Aradului, fortificaţie construită în secolul XVIII.

Cetatea Aradului va putea fi vizitată de doritori între orele 11-17. ”Accesul vizitatorilor este gratuit, şi va fi permis pe baza buletinului de identitate. Pentru grupurile de copii, intrarea va fi permisă pe baza buletinului de identitate al profesorului  însoţitor”, a explicat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP) au ca tematică în acest an Rolul patrimoniului în viaţa comunităţii, promovând accesul la patrimoniu ca un drept cetăţenesc, dar şi   responsabilizarea cetăţenilor faţă de valorile de patrimoniu, ca obiectiv important  al politicilor privind conservarea şi promovarea patrimoniului cultural.

”Arădenii interesați de o documentare mai aprofundată a tematicii din acest an sunt invitaţi de Ziua Europeană a Ptarimoniului la o masă rotundă, care va avea loc tot sâmbătă la Primăria Municipiului Arad, cu incepere de la ora 12,30 în sala 60”, a mai adăugat Corina Drăghici.
Zilele Europene ale Patrimoniului sunt organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările