De ce este considerat masajul cea mai eficientă metodă pentru detensionare. „Decembrie este luna când am cei mai mulţi clienţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă dorim să avem un corp modelat este bine să apelăm la masaj, spun terapeuţii. Prin masaj nu doar că ne relaxăm, dar scăpăm şi de oboseală cronică acumulată de-a lungul întregului an.

Terapeul arădean Florin Mîndra afirmă că decembrie de obicei este luna în care lumea apelează mult mai mult la masaj, continuând mai apoi în primele luni din noul an:

„Terapia prin masaj a început să devină una dintre cele mai căutate metode. Nu trebuie să uităm că masajul intensifică circulaţia sângelui în aşa fel încât organismul furnizează mai mult oxigen şi substanţe nutritive pentru ţesuturi şi organele vitale. Practic, prin alegerea masajului, pacientul va simţi o revigorare generală a întregului organism pe care nu o poate obţine în nici un alt mod. iar înainte de sărbători este bine venit”, spune Florin Mîndra.

Acesta adaugă că se poate apela şi la drenajul limfatic, care este un masaj uşor combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală şi a genunchilor”.

Practic drenajul limfatic asigură o curăţire şi o regenerare profundă a organismului.

De asemena, se poate apela cu încredere şi la tratamentul cu ventuze. „Pe lângă beneficiile pe care le aduce în cazul bolilor reumatismale, articulare şi respiratorii, tratamentul cu ventuze mai este recomandat şi pentru a grăbi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism. Aplicarea ventuzelor acţionează direct asupra ţesuturilor, ajutând astfel la reducerea depozitelor de grăsime, respectiv la eliminarea toxinelor din organism. Aplicate la locul şi momentul potrivit, ventuzele ajută la deblocarea sistemul muscular şi a celui energetic. Terapia îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, ameliorează rapid răcelile, nevralgiile, dar ajută şi la relaxarea sistemului nervos şi întărirea imunităţii”, mai adaugă Florin Mîndra.

Arădeanul precizează că la sfârşitul unei zile orice persoană este afectată de cel puţin una dintre emoţiile negative care duc la tensionare; furia, tristeţea, teama, îngrijorarea sau stresul, iar detensionarea se află doar în mâinile unui terapeut prin masaj. Însă trebuie ţinut cont că fiecare corp are nevoi diferite de aceea este bine să se stabilească înainte la ce fel de masaj supunem organismul.

Mai puteţi citi: 

Primele semne care anunţă varicele. Cum şi când pot ajuta masajul şi kinetoterapia

Cum pot fi ajutaţi tinerii dependenţi de calculator. Metoda masajului care stimulează nevoia de exerciţiu fizic

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite