Cum pot fi reparate defectele fizice grave fără bisturiu. Cosmetician: „Mergem pe un drum mai lung, dar mai sigur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele imperfecţiuni ale feţei se pot acopieri cu machiaj FOTO Adevărul
Unele imperfecţiuni ale feţei se pot acopieri cu machiaj FOTO Adevărul

Operaţiile estetice pot decurge prost, un risc stabilit inclusiv prin statistici. Bisturiul nu este întotdeauna o soluţie, deoarece multe defecte se pot „repara” apelând la trucurile cosmeticienilor.

Loredana Bundiş, cosmetician arădean, spune că prin cosmetică se pot repara multe defecte ale feţei, fără a apela la operaţii estetice.

„Arta machiajului este aşa de avansată încât cu produsele de machiaj se pot realiza multe trucuri. De exemplu, corecţia feţei se poate face cu batoane corectoare, buzele se pot mări cu contur, iar aluniţele, cicatricile şi pistruii sa pot ascunde cu fond de ten. Părul nedorit se înlătură cu ceară de unică folosinţă, iar ridurile se diminuează prin masaj şi multe altele făr a apela la bisturiu”, spune Loredana.

Tulburarea dismorfică a corpului a fost recunoscută cu aproape 100 de ani în urmă de Emil Kraepelin, psihiatru şi psiholog german, care a etichetat-o ca pe o „nevroză compulsivă”. Tulburarea cuprinde întotdeauna o preocupare excesivă faţă de un defect al aspectului fizic, real sau imaginar, o preocupare ce poate deveni greu de controlat.

„Este normal pentru aproape toată lumea procesarea unei netoleranţe legate de faptul de a nu avea un corp perfect. În condiţii normale, totul se termina aici, îl acceptam ca atare. Persoanele care trăiesc această tulburare sunt cotropite de defectele lor până când acest lucru devine o adevarată boală. Aceste persoane recurg la medicii dermatologi şi la chirurgi plasticieni şi medici esteticieni. Unele persoane recurg mai mult sau mai puţin la operaţii estetice. Părţile corpului care creează o mare preocupare sunt defecte la nivelul feţei sau ale capului, acnee, pistrui, riduri, aluniţe, cicatrici, asimetrii”, afirmă Loredana Bundiş.

Alte neplăceri pot fi create de aspectul buzelor, dinţiilor, nasului şi se pot extinde şi la celelalte părţi ale corpului. Aceste persoane complexate ajung chiar să se izoleze de tot. Sexul feminin pare mai afectat decât cel masculin şi apare în jurul vârstei de 15-20 de ani, spun specialiştii.

În cazul traumelor, accidentelor defectelor din naştere operaţiile estetice sunt chiar bine venite atât pentru fizic cât şi pentru psihic.

Medicii spun că cel mai mare avantaj al unei operaţii estetice este cel psihologic, contează cel mai mult să te simţi bine în pielea ta, dar urmează şi reversul medaliei adică urmările negative ale unei operaţii nereuşite. Există şi alte dezavantaje cum ar fi costul, efectele secundare, complicaţiile, depresiile, riscurile.

„Dacă alegem calea cosmeticii mergem pe un drum mai lung, dar mai sigur pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă. Frumuseţea vine din interior şi din atitudinea fiecărei persoane. Dacă adoptăm un stil de viaţă echilibrat care cuprinde mişcare, alimentaţie sănătoasă şi gândire pozitivă nu mai avem nevoie de bisturiu”, mai spune Loredana Bundiş.

Aceasta atenţionează totodată că şi în urma operaţiilor estetice trebuie „să respectăm anumite reguli care duc tot spre stilul de viaţă sănătos doar că prin bisturiu ajungem mai repede şi mai riscant la rezultatul dorit. Pe când pe cealaltă cale, procesul durează o viaţă. Din punctul meu de vedere, merită investiţia pe viaţă”. 

Vă mai recomandăm:

Trucuri pentru pensatul de artă. Cum se pot îndepărta sprâncenele la fel ca în cele mai scumpe saloane de cosmetică

Cum ne pregătim pielea pentru anotimul rece: trebuie urmărită în permanenţă hidratarea tenului

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite