Cum ne putem hidrata pielea cu creme şi măşti făcute acasă. Ingrediente-minune: miere, căpşuni, smântănă, castravete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castravetelel se foloseşte cu sucees FOTO http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/
Castravetelel se foloseşte cu sucees FOTO http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/

Hidratarea pielii se poate face şi cu creme preparate acasă, nu doar cu cele din comerţ, care nu sunt bio şi care lasă şi o gaură în buget. Untul, mierea, uleiurile, fructele şi chiar apa se pot folosi cu succes pentru a avea o piele mereu hidratată.

Loredana Bundiş, cosmetician arădean, spune că mai toate clientele au fost seduse măcar odată de un produs bio. Cu toate acestea spune ea un produs nu poate să fie sută la sută bio, deoarece nu corespunde cosmeticii de astăzi. „Este imposibil de a realiza un produs sută la sută natural, deoarece lipta exigenţelor este lungă”, spune Loredana. Cu toate acestea există metode prin care ne putem higrata pielea fără să o punem în pericol.

„Venind vara fiecare se gândeşte să îşi pregătească pielea pentru a face faţă tuturor problemelor create de razele soarelui: arsuri solare, pori dilataţi, pigmentare, deshidratare, piele uleioasă. Cremele pe care le aplicăm vara trebuie să aiba un factor de protecţie mai mare decât de obicei pentru a proteja faţa de razele nocive ale soarelui. Fiind vară şi având fructe şi legume proaspete trebuie să profităm de benefiicile lor”, mai adaugă cosmeticiana.

Aceasta spune că măştile cosmetice naturale le putem folosi în funcţie de tipurile de ten pe care îl avem.

„Pentru o hidratare mai intensă putem să aplicăm pe ten sucul de castravete în combinaţie cu o lingură de miere. Sau pasirăm căpşuni şi le aplicăm pe faţă. La fel de bine putem să punem avocado în combinaţie cu lămâie şi smântână. Pentru că ne pregătim pentru sezonul estival putem să ne aplicăm atât pe faţă cât şi pe corp suc de morcovi în combinaţie cu ulei de măsline sau argan. Cremele putem să le înlocuim cu ulei de cocos sau ulei de jojoba, dar mai indicate sunt cremele cu factor de protecţie. Pentru a avea o piele şi un corp sănătos e bine să profităm din plin de beneficiile pe care le primim de la mama natură”, mai completează Loredana Bundiş.

De asemenea, nu trebuie să uitam de apă, adică să consumăm cel puţin 2 litri de apă pe zi, cărora le mai putem adăuga ceaiuri neindulcite şi sucuri din legume şi fructe proaspete.
 

Şi untul natural ar trebui să se regăsească în arsenalul de îngrijire a tenului.  Vorbim de untul de cacao, shea, cocos, migdale.

Mască pe bază de miere

Exemplu de o mască pe bază de miere, ce poate fi folosită pentru orice tip de ten: se amestecă o lingură de miere cu o lingură de ulei de măsline şi un gălbenuş de ou până se obţine o cremă, după care se aplică masca pe faţă şi se lasă să acţioneze 30 minute. La final, se clăteşte cu apă călduţă.

Vă mai recomandăm: Cum pot fi reparate defectele fizice grave fără bisturiu. Cosmetician: „Mergem pe un drum mai lung, dar mai sigur“

Ce sunt parabenii şi riscurile ascunse în şampoane şi creme cosmetice

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite