Cum i-au schimbat jandarmii viaţa unui tată care îşi creşte singur copiii. Oamenii din mai multe oraşe au sărit în ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gestul jandarmilor de a ajuta o familie, în loc de a o amenda, nu a rămas fără ecou. Exemplul lor a fost urmat de către mai multe firme şi persoane fizice din ţară. S-au trimis bani, electrocasnice, îmbrăcăminte şi alimente.

Purtătorul de cuvânt al Inspectorarului de Jandarmi Judeţean Arad, plt.maj. Daniel Monoranu, spune că imediat după ce povestea a fost făcută publică aproximativ 50 de persoane din toată ţara s-au arătat interesate să ajute familia respectivă. Printre care şi un bătrân de 93 de ani.

„Am rămas plăcut impresionaţi să vedem câtă lume din întreaga ţară a sărit în ajutorul familiei. Am primit mailuri şi telefoane de la persoane ce locuiesc în Târgu Mureş, Bucureşti, Braşov, Timişoara, dar şi de la mulţi arădeni. De la o doamnă din Arad s-a primit maşină de spălat, de la o societate, un boiler  nou, cu o capacitate de o sută de litrii, două cutii de recizite de la o firmă din Timişoara. Un domn din Bucureşti a trimis 500 de lei. Un alt domn din Arad, în vârstă de 93 de ani, ne-a chemat la el acasă şi ne-a spus că ne dă pentru familia respectivă 500 de lei. Este veteran de război şi a trăit şi el vremuri grele. I-a adus aminte de perioada războiului când copiii orfani erau luaţi de armată şi făcuţi copii de trupă. Ne-a spus că are încredere în Jandarmerie şi aşa ajută familia. O altă doamnă m-a oprit într-un magazin şi mi-a dat 200 de lei. Eram în uniformă şi m-a întrebat dacă ne mai ocupăm de caz. Angajaţii Ocolului Silvic le-a trimis o maşină de lemne. O fostă profesoară vrea să îi ajute pe cei doi copii la lecţii. Sunt doar câteva dintre ajutoarele primite”, spune  Daniel Monoranu.

image

Amintim că jandarmii arădeni au fost chemaţi într-un parc din municipiu de nişte cetăţeni care reclamau că un copil este răpit. Când au ajuns acolo, jandarmii au aflat că nu era vorba despre o răpire, ci o ceartă în familie: un tată încerca să îşi convingă fiul să meargă acasă. Cu această ocazie, jandarmii au aflat povestea unui bărbat care îşi creşte singur copiii, o fată de 13 ani şi un băiat de 11 ani, în sărăcie.

La dispeceratul unităţii, pe apelul unic de urgenţă 112, a fost sesizat faptul că, într-un parc din municipiu, un bărbat de aproximativ 45 ani încearcă să răpească un copil. Ajunşi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au identificat copilul în cauză, dar bărbatul dispăruse. În urma verificărilor, au constatat că situaţia este alta. De fapt bărbatul reclamat este părintele copilului, iar acesta a venit după el în parc să-l ducă acasă, fiind o oră destul de înaintată, copilul refuzând, manifestându-se prin strigăte. Un grup de adolescenţi care se aflau în apropiere au văzut activitatea şi au sunat la 112“, spune inspector-şef al  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Arad, colonel Sorin Nicolae Axenti.

Jandarmii l-au luat pe băiat, au găsit-o şi pe sora acestuia, care se afla în parc, şi i-au dus pe amândoi la domiciliul lor. Acolo l-au întâlnit şi pe părintele copiilor şi erau hotărâţi să-l sancţioneze pentru lăsarea minorilor nesupravegheaţi. Însă ascultând povestea, jandarmii aflaţi acolo, printre care şi Cristian Năstase, au luat decizia să ajute familia cum vor putea.

Cei care doresc să ajute în continuare, pot suna la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad la numărul de telefon 0257.514.950.

Vă mai recomandăm: Gest impresionat al jandarmilor: au vrut să le dea amendă, dar i-au salvat din sărăcie

Cel mai longeviv şef de jandarmerie din România se pensionează. Colonelul Paul Smântână a condus Jandarmeria Vaslui 27 de ani

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite