Cristian Maniu cel mai tânăr antrenor de fitness

Cristian Maniu cel mai tânăr antrenor de fitness

Cristian Maniu

Arădeanul a iubit sportul din copilărie, iar în momentul în care a văzut primele filme de acţiune cu actori musculoşi, şi-a propus să devină ca şi ei.

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
Născut. 12.12.1984, Alba Iulia
Studii. Grup Şcolar Industrial Aurel Vlaicu Arad
Job. Antrenor fitness
Familie. Necăsătorit


Cristian a început să practice sportul încă din copilărie. A clasat fotbalul pe locul doi, după şcoală. La vârsta de şapte ani, tânărul arădean a văzut pentru prima dată un film de acţiune, care îl avea în rolul principal pe cunoscutul şi celebrul actor Arnold Schwarzenegger. De atunci, Cristian a visat să devină ca şi actorul lui preferat.
„Îmi aduc aminte că am fost foarte încântat când am văzut primul film cu Arnold. Din acel moment am căutat să văd cât mai multe filme în care actorii erau musculoşi. Era o copilărie, ce-i drept, dar pentru mine, la acea vreme era un vis care, încet, încet a devenit realitate”, a povestit Cristian Maniu.

De aproape 10 ani în sala de forţe
La vârsta de 16 ani, tânărul s-a hotărât să se apuce serios de culturism. Şi-a luat un coleg de clasă şi au plecat împreună la o sală de forţă din Arad. De atunci, Cristian nu s-a mai putut desprinde de aparatele de fitness, iar acum este chiar antrenor pentru începătorii acestui sport. „Îmi place foarte mult ceea ce fac şi cred că asta mi se potriveşte cel mai bine. De patru luni de zile sunt antrenor la cea mai cunoscută şi frecventată sală de forţe din Arad. Îi învăţ pe tinerii care vin aici cum să-şi lucreze muşchii, ce antrenamente li se potrivesc cel mai bine, cum pot pune masă musculară ori cum pot slăbi, lucru valabil mai ales în rândul doamnelor şi al domnişoarelor”, a continuat Cristian Maniu.

Sportul l-a ajutat să aibă un corp de invidiat
Arădeanul spune că fiecare organism în parte trebuie tratat ca atare când vine vorba de sport. Nu oricărei persoane i se potriveşte un anumit program de antrenament, de aceea e foarte important ca în momentul în care cineva se apucă de culturism ori fitness, să fie îndrumat de un specialist. „Eu, de exemplu, am avut perioade în care lucram zilnic câte două categorii de muşchi. Acest antrenament nu este indicat tuturor. Începătorilor le recomand un program mai lejer, ca să nu facă febră musculară. Pentru mine, sala a fost cel mai bun lucru pe care l-am putut face. Am avut 52 de kilograme când m-am apucat de culturism, iar acum am ajuns la 86 de kilograme”, a explicat tânărul antrenor.
Cristian spune că nu s-a gândit până acum să participe la concursuri, cu toate că a avut propuneri, şi asta deoarece el consideră că la un concurs de culturism nu ajung decât oamenii care iau şi anabolizante. „Eu sunt împotriva medicamentelor. Sportul trebuie privit ca un stimul pentru sănătatea noastră. Combinat cu o nutriţie adecvată şi un somn pe măsură, orice gen de sport poate da rezultate fără însă a pompa în organism diferite anabolizante”, a concluzionat Cristian.


Întrebări şi răspunsuri

Cât este indicat să stăm în sala de fitness, zilnic?
Fiecare dintre noi ar trebui să ne rezervăm măcar câte o jumătate de oră pe zi pentru a face sport.

De la ce vârstă se poate apuca un tânăr de culturism?
Culturismul de performanţă este indicat să înceapă de la vârsta de 17 ani. Într-o sală de fitness, însă, pot veni şi adolescenţi mult mai tineri. Iar de alt gen de sport, cum e fotbalul, copiii se pot apuca şi de la vârsta de 7 ani.

Ce le recomanzi tinerilor în materie de sport?
Să se apuce de sport şi, mai ales, să facă multă mişcare. Din păcate, până şi în şcolile din Arad s-au redus orele de educaţie fizică şi nu se mai pune accentul pe sport, ceea ce duce la obezitate.


Ce-i place
Cristian spune că atunci când nu e în sala de fitness obişnuieşte să facă tot mişcare. Merge des la fotbal, cu prietenii, îi place, de asemenea, să călătorească şi să îşi facă cât mai multe cunoştinţe.

Ce nu-i place
Cristian a mărturisit că printre lucrurile care îl nemulţumesc se numără nivelul de trai din ţara noastră. „Nu-mi place să văd că unii oameni nu au ce să pună pe masa zilnică, în timp ce alţii îşi bat joc de bani”, a spus Cristian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările