Covrigii, o nebunie care a cuprins Aradul şi care înlocuieşte junk-food-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpia David spune că mânâncă covrigi ori de câte ori are ocazia
Olimpia David spune că mânâncă covrigi ori de câte ori are ocazia

Tot mai mulţi arădeni cumpără zilnic covrigi, deoarece sunt ieftini, buni şi la îndemâna tuturor. Arădenii au găsit soluţia pe timp de recesiune. În loc să mai mânânce sandwichuri, care sunt mult mai costisitoare, aleg covrigii.

O parte dintre arădeni au găsit soluţia pentru hrana zilnică din timpul serviciului. Pentru că salariile sunt tot mai mici, oamenii au ales să facă economie şi, în loc să mai dea 10 lei pe un kebab sau o shaorma, aleg să cumpere unul, doi sau trei covrigi la preţul de 1 leu bucata sau chiar mai ieftini. Şi cum în ultimele zile în Arad au mai apărut, mai ales în centrul oraşului, câteva patiseri care produc şi comercializează covrigi, nu este deloc dificil să îi achiziţionezi.

Covrigării la tot pasul
Comercianţii spun că dacă covrigii cu sare sunt preferaţii tinerilor, cei cu susan şi mac sunt pe placul celor mai în vârstă. „Se vând foarte bine. Sunt şi zile când avem şi comenzi şi atunci vânzările sunt destul de mari. De exemplu, în câteva ore am vândut 600 de covrigi. Sunt ieftini, dar merită”, spune Mariana Rusu. Arădenii spun că covrigii ţin de foame. „Am înlocuit croasantele cu covrigi. Sunt mai sănătoşi şi mult mai ieftini. Când am multă treabă în oraş şi nu apuc să mânânc acasă mă opresc pe la covrigărie”, spune Victoria Bâc, economistă, 45 de ani.

Numai în zona Podgoria, arădenii pot cumpăra covrigi după preferinţe. Pe lângă magazinele care au şi produse alimentare, printre care şi cornuri există câteva spaţii în care se coc covrigii, care se află doar la câţiva metri distanţă. „Văd că sunt mult locuri de unde se pot cumpăra covrigi. Numai bine avem de unde alege. Dacă este concurenţă înseamnă că sunt mai buni, că toţi încearcă să atragă clienţii. Şi copiii îi preferă”, spune Olimpia David, de 56 de ani.

Covrigii înlocuiesc junk-food-ul
Comercianţii nu ştiu ce să mai facă să atragă clienţii. De exemplu, pe lângă covrigii cu sare, mac şi susan, l-au inventat pe cel cu miere şi alune. Preţul în cele mai multe locuri este de 1 leu, indiferent de „topping”. După succesul înregistrat de franciza Fornetti, a venit rândul covrigilor să potolească foamea.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite