Corul şi orchestra filarmonicii arădene au făcut furori cu prelucrările după Queen

Biletele pentru Night of Queen s-au epuizat cu o lună înainte. Pentru prima dată în ultimii zeci de ani arădenii s-au bătut pentru un bilet la un concert de stagiune al filarmonicii

Performanţa a fost reuşită de un program Queen, o transpunere a celebrelor piese ale formaţiei rock pentru cor şi orchestră simfonică, aflat la cea de-a doua reprezentaţie, după cea de anul trecut din luna octombrie.

”De această dată cererea de bilete a fost practic triplă faţă de capacitatea sălii”, a mărturisit directoarea filarmonicii arădene, Rodica Tălmaciu.

Spre deosebire de prima reprezentaţie, spectacolul din această seară a mai cuprins pe lângă celebrele hit-uri ale celor de la Queen şi o reorchestrare a piesei Long Hot Night, interpretată de Kevin Costner şi Modern West. Reorchestrarea acestei piese făcută de dirijorul Horst Hans Bäcker, a fost înregistrată la repetiţia generală de azi dimineaţă spre a fi trimisă celebrului actor, în vederea unei colaborări viitoare.

Datorită cererii mari de bilete, conducerea instituţiei,împreună cu dirijorul german, au decis reluarea spectacolului Night of Queen şi în toamna acestui an. Atunci arădenii vor avea parte de  audiţii ale variantelor pentru cor şi orchestră ale unor piese célèbre ale celor de la Beatles, Deep Purple sau Rolling Stones.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: